Nieuws no image

Gepubliceerd op 4 maart 2002 | door Redactie

0

IJsbaan toch leeggepompt

Ing. Brouwer van Rijkswaterstaat liet de voorzitter van de Jirnsumer ijsclub (dhr. J. Hallema) namelijk weten dat de reeds gestarte leegpompprocedure onmiddellijk stopgezet moest worden. Volgens Brouwer had het weer van de afgelopen weken een enorme waterbuffer opgebouwd in de Jirnsumer ijsbaan. Bij leegpompen zou deze waterbuffer een ongunstige uitwerking kunnen hebben op de waterhoogte van de Friese meren.
Rijkswaterstaat beschikt over een zogenaamd Monitoring Systeem Water (MSW) welke doorlopend informatie over de actuele stand van het waterpeil in de Nederlandse kust- en binnenwateren levert. Toen dit systeem aangaf dat watergebied Jirnsum de status ‘alarm’ had gekregen, werd onmiddellijk de noodprocedure gestart. De waterschappen en waterstaatsbeambten hebben alles in het touw gezet om de reeds gestarte leegpompprocedure stop te zetten. Met succes dus………….

Totdat bekend werd dat het geheel een grap bleek te zijn. Navraag bij Rijkswaterstaat leerde ons namelijk dat iemand zich had voorgedaan als ing. Brouwer. Een leuke grap, maar sneu voor de schapen en lammetjes die nu enkele dagen langer moeten wachten voordat ze het mooiste stukje weiland van Jirnsum kunnen betreden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen