Walbeschoeiing bij Oude Schouw vernieuwd PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 09 februari 2005 08:20
Artikel bevat foto's en/of plaatjes Jirnsum - De talrijke bootjeskijkers en andere recreanten die bij mooi zomerweer aan de oevers bij Oude Schouw zitten moeten nog even geduld hebben. Niet alleen vanwege het weer, maar ook omdat de oevers aan 'de goedkope kant' van Oude Schouw nog opgeknapt moeten worden. De walbeschoeiing is al wel vernieuwd …
Prinses Margriet opent vrijdagmiddag de vaarweg Lemmer-Delfzijl. Daarmee is de eerste fase van de verruiming van deze hoofdvaarweg afgerond. Ruim twaalf jaar geleden is het project in gang gezet om het goederenvervoer over water te stimuleren. Het project is een samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat en de provincies Fryslan en Groningen.

Grotere schepen konden voorheen geen gebruik maken van de vaarweg omdat de hoogte en breedte van de bruggen en de diepte van het water op veel plaatsen te gering was. Om de groei van de binnenvaart in Noord-Nederland voort te zetten is een verbeterde vaarweg Lemmer-Delfzijl noodzakelijk. De hoofdvaarweg is 118 kilometer lang en bestaat uit het Prinses Margrietkanaal, het Van Starkenborgkanaal en het Eemskanaal.

Het traject is verdiept tot 4,25 meter en vele tientallen kilometers oevers zijn vervangen. De komende jaren wordt de vaarweg verder verruimd tot een diepte van vijf meter. Verder worden vijfentwintig bruggen vervangen, waaronder die bij De Oude Schouw. Langs de vaarweg of aan een zijtak daarvan liggen veel bedrijventerreinen. De bedrijven in Noord-Nederland maken voor de aan- en of afvoer van goederen gebruik van de binnenvaart. Het project Vaarweg Lemmer-Delfzijl wordt in 2015 afgerond. De kosten zijn ongeveer 363 miljoen euro.


Bron: waterbodem.nl
Hits: 680
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Zoeken