Nieuws no image

Gepubliceerd op 16 juni 2003 | door Redactie

0

Informatieavond It Tredde Sté goed bezocht

Groep 1 en 2 toonde eenvoudige zaken die indirect met voeding te maken hebben. Hoe eet of drink je eigenlijk iets op? Welk bestek gebruik je? En waarom is het zeer verstandig om zeker twee maal per dag je tanden te poetsen. Het klinkt simpel, maar voor kinderen in die leeftijd is dat niet altijd het geval.

Een lokaal verder lieten de kinderen uit Groep 3 & 4 zien wat je met het thema voeding kunt doen. Onder de titel ‘Help, waar blijft mijn eten’ werd aandacht geschonken aan het onderwerp spijsvertering. Maar ook hadden ze tafels ingericht met een groot assortiment zoetige lekkernijen. Een aantal bezoekers kon de zoetigheid niet weerstaan en wilde er van eten. Bij nadere inspectie werd duidelijk dat ze de taartjes en snoepsoorten verschrikkelijk mooi hadden nagemaakt en dus niet geschikt waren voor consumptie.

De leerlingen uit groep 5 & 6 hadden een heus restaurant ingericht. Er was een kok, een kelner en ook andere horecadeskundigen lieten zich nadrukkelijk zien. Ze bedienden sommige gasten, maar ook hadden ze een aantal lekkernijen op de tafels gezet waar een ieder van kon proeven. Verder maakten ze in dit lokaal duidelijk wat voedingsstoffen zijn, waar ze vandaan komen en welke (eind)producten voor welk land of werelddeel kenmerkend zijn.

Tot slot het lokaal van Groep 7 & 8. Voor het zicht minder opvallend ingericht, maar ook hier werd duidelijk wat ze met voeding hadden. Een voedingswijzer gaf aan dat er gediscussieerd is over evenwicht in voeding, gezonde voeding en de ‘schijf van vijf’. Ook hadden de leerlingen enkele voedingslimericks bedacht en uitgewerkt op grote vellen papier.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen