Nieuws no image

Gepubliceerd op 29 mei 2005 | door Redactie

0

Ingezonden stuk

Dit is een ingezonden stuk. De redactie neemt derhalve geen verantwoordelijkheid voor de inhoud. Mocht u over de inhoud willen corresponderen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met dhr. Hoekstra.

De Bûtlanswei wat in de zeventiger jaren, in het kader van de ruilverkaveling, een perfecte oplossing was, is anno 2005 de nachtmerrie van de automobilist geworden.

Doordat deze weg een sluiproute geworden was voor menig weggebruiker besloot de gemeente Boarnsterhim hier wat aan te doen. De weg die nodig aan renovatie toe was, werd eerst grondig aangepakt. Na een nieuw wegdek werd de weg afgesloten met uitzondering van bestemming verkeer. Het verbod negerende verkeer werd bekeurd, tot grote ergernis van de mensen die inderdaad van Jirnsum naar Snits moesten, bestemmingsverkeer dus. Toen bleek dat bekeuren daar niet mocht, werd de 60 km zone ingesteld en de borden bleven voorlopig staan. Je kunt je afvragen wat hier het nut van is.

Begin mei 2005 was de maat zeker vol want er werd een nieuwe verkeerssituatie gecreëerd waar je haren van overeind gaan staan. Een drempel met de hoogte van een gebergte die bovendien gebogen ligt zorgt er nu voor dat het verkeer in alle richtingen geremd wordt en slopend voor de voertuigen is. Met de verkeersveiligheid is, wellicht bewust, amper rekening gehouden. Berijden van de Bûtlanswei is nu het balanceren op de afgrond geworden.

Om het geheel af te romen: Een nietsvermoedende automobilist zal zelfs met een snelheid van 30 km p/u een klap maken om maar te zwijgen van het landbouw verkeer die gemiddeld 1000 keer per jaar deze hindernis zal moeten nemen.

Wordt het geen tijd dat gemeente Blunderhim eens op houdt met het verkwisten van het gemeenschapsgeld en het vervolgens gaat besteden aan zaken die nu uitgesteld worden?

Namens het bestemmingsverkeer E. Hoekstra
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen