Nieuws no image

Gepubliceerd op 12 februari 2011 | door Redactie

0

Inspraak meervleermuis op nieuwbouwplan Jirnsum (deel 1)

De meervleermuis is een echt nachtdier, die in de late avond en vroege ochtend tevoorschijn komt om te jagen. Ze jagen op vliegende insecten in de vlucht vlak boven open water, vooral in het voorjaar en tijdens winderig weer. Met name vedermuggen staan op het menu, maar ook gewone muggen en motten. De meervleermuis kan maar liefst 20 jaar oud worden.

 

In onderstaande figuur ziet uw een tekening van het plan, alsmede de vermoedelijke vliegroutes van de meervleermuis.

 

plattegrond2

 

In 2007 is een provinciebrede inventarisatie van de meervleermuis uitgevoerd. Door de kraamkolonies en trekroutes gericht te inventariseren, kunnen deze actief worden beschermd. Deze verblijfplaatsen en routes zijn ook beschermd door de Flora- en faunawet. Als niet bekend is waar deze functies zich bevinden, kan dit voor de meervleermuis tot schade leiden indien deze (per ongeluk) worden verwijderd of beschadigd.

Tot zover deel 1 in de serie “Inspraak meervleermuis op nieuwbouwplan Jirnsum”. In deel 2 hopen we u wat meer te kunnen vertellen over de exacte maatregelen die zijn genomen in het plan “Molehiem” om de habitat van de meervleermuis in stand te houden.

Eerdere berichtgeving over dit nieuwbouwplan.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen