Nieuws kertbomen

Gepubliceerd op 29 december 2014 | door Redactie

0

Inzameling kerstbomen 7 januari 2015

Kinderen doen vaak vol enthousiasme mee. Ze ontvangen voor elke opgehaalde boom een sinaasappel en een lot. Met dat lot kunnen ze een waardebon winnen. Ook de school wordt er beter van. De school, het panel of vereniging krijgt per ingezamelde boom € 0,45. Om te kijken hoe het in zijn werk kan gaan heeft Omrop Fryslân vorig jaar een opname gemaakt voor het kinderprogramma Tsjek. http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/tsjek-fan-14-jannewaris-2014- 1330

Hergebruik

De opgehaalde kerstbomen worden versnipperd en daarna gebruikt in het openbaar groen om bij voorbeeld paden te onderhouden of als bodembedekking onder bomen en struiken. In de wijken waar scholen meedoen, kunnen de bomen op woensdagochtend 7 januari 2015 aan de straat worden gezet. De inzamelactie wordt gehouden van 11.00 uur tot 15.00 of 16.00 uur. Potten, netten, slingers en andere versieringen kunnen natuurlijk niet in het openbaar groen. Wilt u deze verwijderen en, voor zover u ze niet hergebruikt, in de grijze container doen? Het tijdstip waarop de sluitingstijd is, is afhankelijk de lestijden op school.

Wat te doen wanneer uw boom niet opgehaald wordt
– U kunt er voor kiezen om 7 januari voor 15.00 of 16.00 uur uw boom bij de scholen in Jirnsum te brengen.
– U kunt uw boom naar de milieustraat brengen.
– U kunt uw boom aanmelden als grof snoeiafval bij Omrin.

De ophaaldata kunt u op de afvalkalender vinden. Voor de dorpen in de voormalige gemeente Boarnsterhim is dit nieuw: De bomen worden NIET meer huis aan huis opgehaald. U kunt ze dus NIET meer naast de afvalcontainer zetten. Alle scholen in de dorpen doen mee. Wilt u de school en de kinderen blij maken dan kunt u ze, als ze niet opgehaald worden zelf naar de school brengen. Support dus de scholen en zorg dat de kerstboom door kinderen wordt meegenomen of breng ze zelf. 

kertbomen
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen