VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 5 mei 2003 | door Redactie

0

Irnsum 1 kampioen!

De tegenstander heette Bakhuizen. Nummer laatst op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voor de aftrap maar liefst 38 punten. De spelers van Irnsum waren erg gedreven en wilden vandaag spijkers met koppen slaan. Bakhuizen is nog verwikkeld in een degradatiestrijd, maar daar was gisteren niets van te merken.

Trainer Koos van Dijk gebruikte het feit dat Bakhuizen in die situatie ons niets cadeau zou doen als laatste motivatie om de klus met veel concentratie, beleving en inzet op te pakken. Maar ook zonder die boodschap was Irnsum de wedstrijd goed ingestapt. Want wat is er mooier om voor eigen publiek kampioen te worden? Niets toch.

Direct na het eerste fluitsignaal werd Bakhuizen de wil opgelegd. Al vrij vroeg in de wedstrijd viel de 1-0. En dat smaakte naar meer. De score werd in de eerste helft uitgebreid tot 5-0. De wedstrijd was toen al gespeeld. Kunst was om de 2e helft niet te vervallen in een situatie dat de wedstrijd als een nachtkaars uitgaat. Omdat de spelers elkaar continue oppepten, kon Irnsum ook in de 2e helft het publiek spektakel blijven bieden.

Want in de resterende 45 minuten werd er weer vijf maal gescoord. 10-0 op het scorebord! Niemand van de aanwezigen kon zich heugen dat het vlaggenschip ooit met deze cijfers had gewonnen. En dat in een kampioenwedstrijd. En hoewel de ontlading dan iets minder spontaan is, wist men donders goed hoe dit gevierd moest worden.

Na de eerste (onderlinge) felicitaties op het veld zetten de spelers koers naar de voorkant van de kantine, waar de meeste supporters de wedstrijd hadden gevolgd. Wederom wel gemeende felicitaties en natuurlijk vele glazen gerstenat waren het logisch gevolg. Het feest op het sportcomplex duurde tot 18:00 uur. Dit in verband met de dodenherdenking.

Maar zoals verwacht zette meer dan helft van de aanwezigen koers naar café De Fantast. Behoudens een indrukwekkende en respectvolle stilte om 20:00 uur werd hier verder gefeest. En of alles nog niet genoeg is: volgende week zondag gaat de eerste selectie plus begeleiding op de boerenkar door het dorp. Vanaf 16:30 uur kunt u als inwoner van Jirnsum hier getuige van zijn. Aansluitend is er een officieel feest met muziek in de sportkantine.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen