VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 4 april 2005 | door Redactie

0

Irnsum 1 komt tekort tegen koploper Stiens.

De verwachtingen van de wedstrijd tegen de onbetwiste koploper Stiens waren in Irnsum dan ook hoog gespannen.
Het had alles van een topper in de 4e klas : 2 ploegen die graag wilden voetballen en stralend lenteweer met een temperatuur van wel 17 graden. Veel publiek langs de kant en beide trainers schreeuwend aan de zijlijn en een scheidsrechter Gebbink uit Raerd, met een geleend shirt vanwege het kleurverschil, die alles knap strak wilde houden. De eerste tien minuten werd gekenmerkt door twee aftastende ploegen, die vooral op het middenveld de strijd uitvochten.
Irnsum was in die eerste fase duidelijk de meest aanvallende ploeg, met een vrije trap van Sjoppie Visser, die net over het Stienster doel ging.
Stiens reageerde met twee schoten vanuit de tweede lijn die echter naast en over gingen. Peter Hottinga kreeg de beste schietkans na een solo van Remco den Dulk, hij schoot echter te zacht in. Sjoppie Visser was na een lange solo ook niet in staat om de Stienster doelwacht te verontrusten. De druk in de eerste helft door Irnsum blijft, met af en toe zeer gevaarlijke plaagstootjes van de geroutineerde ploeg uit Stiens. Veel blessures in het veld aan de kant van Stiens, het leek af en toe wel zitvoetbal. Verder was het in de eerste helft een vrij gelijkopgaande strijd.

Een schot vanuit een ingooi door de Irnsummer aanval ging rakelings naast. Af en toe was het op het middenveld duidelijk hotze-knotze voetbal. Uit een van die situaties wist de geroutineerde ploeg van Stiens uiteindelijk te scoren. Het was een misverstand tussen de Irnsummer verdediging en keeper Michel Schippers die Boersma in staat stelde om de bal vrij simpel in het verlaten Irnsummer doel te deponeren: 0-1. Een wanhoopspoging van verdediger Fokko Kooistra ten spijt. Michel Schippers onderscheidde zich even later met een perfecte safe naar de bal in rechter-bovenhoek op een schot van Stiens. Pieter Siesling kreeg geel na een ongelukkig duel met een Stienster tegenstander, waarbij hij de bal op de hand kreeg.
De druk van Irnsum blijft gedurende de hele eerste helft, echter uitgespeelde kansen blijven uit, Stiens is gevaarlijk in de counter. Bij een van de kansen voor Stiens komt Stienster aanvaller v.d. Burg ongelukkig ten val in het strafschopgebied, dat leverde hem een gele kaart vanwege een vermeende “schwalbe”op.
Aan Stienster kant wisselde de trainer Hansma ook: hij bracht Jansma in voor G.Faber.

Peter Hottinga liep na een half uur in de tweede helft ook tegen een gele kaart op. Dirk Kooista vervangt Sjoppie Visser voor het laatste deel van de tweede helft.
Keeper Michel Schippers onderscheidde zich door een aantal miraculeuze reddingen: met de voet en de hand redde hij de Irnsummer eer.
H. Meyer van Stiens liep na opmerkingen tegen de scheidsrechter ook tegen geel aan. Het was de zesde gele kaart in overigens vrij sportieve wedstrijd.
In de 90e minuut een aanval uit het boekje van Stiens: een voorzet van rechts wordt door W.Meyer ineens achter doelman Michel Schippers geschoten: 0-2.
Stiens wisselt in blessure-tijd (ruim 12 minuten) nog eenmaal.
Irnsum probeert via lange ballen hoog voor het doel nog de eer te redden, helaas brengen wilskracht en teamgeest ditmaal deze terechte koploper niet op de knieen. Toch blijft Irnsum meedoen voor één van de prijzen aan het eind van de competitie en dat voor een ploeg die vorig jaar net niet degradeerde.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen