VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 26 september 2002 | door Redactie

0

Irnsum 1 op de goede weg

Vooraf was al duidelijk dat winst voor Irnsum heel belangrijk zou zijn. op deze manier zou men de aansluiting houden bij de top. Ook voor Sparta was het echter van wezenlijk belang dat men de drie punten thuis zou houden, immers men had nog 0 punten behaald deze competitie. Vooraf was al duidelijk dat het veld een factor was die in Deinum altijd meespeelde. Aangezien het veld gelegen is naast een kanaal kan het water moeilijk weg komen. Ook op de speeldag van deze wedstrijd zag het er weer belabberd uit. Het spel zou dit aan beide kanten zeker niet ten goede komen.

De eerste helft was volledig voor Irnsum. Vooral via de zijkanten werd wederom net als tegen Udiros veel dreiging gecreërd. Zo kon Sjouke Visser een bal op rechts voor geven die net door de meegekomen Cor Dijkstra via de grond over werd gekopt. Waar deze hier dus ongelukkig was was hij even later wel gelukkig in de afwerking. Een goede individuele actie werd bekwaam achter de keeper van Sparta ingeschoten. Na wat plaagstootjes aan beide kanten bleef echter de 0-1 bij rust staan.

De tweede helft begon Irnsum net zo onrustig aan de wedstrijd als de vorige wedstrijd tegen Udiros. Op deze manier werd het onnodig moeilijk aangezien Sparta voorin geen gevaar opleverde, mede dankzij een zeer goed spelende verdediging en een de hele wedstrijd uitstekend keepende Sierd Jan de Leeuw. Ook Irnsum kreeg nog een aantal kansen waaronder een hélé grote van Martin de Jong die de bal op een presenteerblaadje kreeg van de ingevallen Rogier Nugteren. De keeper van Sparta bleek echter de redder van zijn ploeg. De stand 0-1 bleef op het scorebord staan. 3 hele belangrijke punten voor Irnsum dat hierdoor omhoog schuift naar het 4e plekje op de ranglijst.

Zondag speelt Irnsum 1 thuis tegen DTD uit Jelsum, Britsum en nog zón klein dorpje daarin de buurt om 14.00.

Webmaster VVi Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen