VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 8 oktober 2002 | door Redactie

0

Irnsum 1 veroverd koppositie!

Onder leiding van een goed fluitende de heer dhr W.Stel, nam Irnsum al vroeg een 1-0 voorsprong. Na 18 seconden wist Dirk Kooistra, op aangeven van Cor Dijkstra, de bal fraai over de keeper te stiften. De goal werd zo snel gescoord dat het grootste deel van het publiek de stift niet eens heeft meegekregen. Na deze goal ging Irnsum furieus verder met aanvallen. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Na 12 minuten was het wederom Cor Dijkstra die met een kopbal voor veel gevaar zorgde. Rogier Nugteren reageerde het alertste op een van de lat terug stuiterende bal, waarmee keeper Jeroen Groetelaar wederom kansloos was.

Oldeboorn trainer Jan Berendsen had vooraf al aangegeven een aanvallend Irnsum te verwachten, gezien het doelsaldo van de Oranje-hemden van 11 voor en 6 tegen. Na deze snelle voorsprong nam Irnsum gas terug waardoor Oldeboorn weer terug in de wedstrijd kon komen. Pieter Siesling hielp de gasten helemaal in het zadel door de bal panklaar te leggen voor Tjerk Akkerman. Deze dacht niet na en schoot de bal hard achter de kansloze Sierd Jan de Leeuw.
Doordat Irnsum veelal lange ballen richting de snelle aanvallers verstuurden werd publieksspeler Martin de Jong nauwelijks in het spel betrokken. Mede hierdoor en door fouten in de verdediging werd Oldeboorn steeds sterker. Dit vertaalden zich in de tweede helft in een prachtige gelijkmaker van wederom Tjerk Akkerman. Met zijn nieuwe uiterlijk schoot hij de bal van 25 meter snoeihard over de iets voor zijn doel staande keeper.

Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen totdat Oldeboorn speler Nijdam met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Het Irnsumer publiek ging als één man achter het team staan. De spelers voelden dat er meer in zat en met in het achterhoofd dat bij een overwinning de koppositie kon worden overgenomen , werden de mouwen nog een keer opgestroopt. Het was uiteindelijk Cor Dijkstra die de winnende goal liet aantekenen. De keeper van Oldeboorn kwam ver uit zijn goal maar vergat de bal weg te schieten, Cor maakte hier dankbaar gebruik van en kon in de 80e minuut eenvoudig binnenschieten. Oldeboorn zette hierna nog even aan maar wist de gelijkmaker niet meer te vinden. Volgende week speelt Irnsum uit tegen Blauwhuis om 14.00.

Verslaggever King Rahman alias Remco den Dulk i.s.m. Jan Sikkema

(de beloofde foto’s zullen later worden geplaatst, aangezien ze niet met een digitale camera zijn gemaakt)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen