VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 29 januari 2003 | door Redactie

0

Irnsum 1 wint de eerste periodetitel

Irnsum dat bovenaan staat in de competitie moest het opnemen tegen Langezwaag dat strak onderaan staat met maar liefst 0 punten. Van tevoren kwamen er dan ook snel geluiden uit allerlei hoeken dat dit wel even gedaan zou worden. Trainer Koos van Dijk was echter niet helemaal op het resultaat berust, mede door het feit dat een week eerder een beschamend gelijk spel werd gehaald tegen een vergelijkbare ploeg “Donkerbroek”.

Irnsum begon de wedstrijd op een zeer bedroevend veld zeer geconcentreerd. Al in de eerste minuten viel af te lezen dat veel van de spelers vandaag de “1e buit” wilden binnenhalen. Dit leidde al snel in een grote kans voor spits Theo Terra. Deze speelde zichzelf zeer goed vrij maar mist daarna de precisie om de bal in het netje te schieten. Langezwaag wou echter niet meewerken en voetbalde zonder druk zeker de eerste 1o minuten lekker mee. Voor hetzelfde geld, had Langezwaag op een voorsprong gestaan, alleen de paal werkte niet mee aan hun zijde. Na 20 minuten was het wel raak aan Irnsummer-zijde. Een hoekschop van A.B.van der Meulen werd door een speler van langezwaag achter zijn eigen keeper geschoten die volstrekt kansloos was. Twee minuten erna was het alweer raak. Theo Terra nam een bal mooi aan en schoot vervolgens raak. Dat de bal onderweg aangeraakt was door een Langezwaagspeler was menigeen ontgaan door de feestvreugde.

Hetgeen erna afspeelde is iedereen “vandaag de dag” alweer vergeten. Irnsum wou de derde treffer maken, wat niet lukte. Vooral de 1e helft werd op sommige momenten zeer goed gespeeld, maar de 2e helft was van mindere kwaliteit. Het weer, het veld en de haastigheid van de spelers waren hier de oorzaak van. Maar ja de periode titel was binnen. Deze werd na afloop bescheiden gevierd in de plaatselijke kantine met de supporters. Natuurlijk werd er wel menig goudgeel gekleurd sapje op ingenomen.

Er zijn geen foto’s gemaakt vanwege het vochtige weer………..

Webmaster VVI Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen