VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 8 april 2002 | door Redactie

0

Irnsum 1

Een week eerder werd het restant gespeeld van het restant tegen Read Swart uit de Knipe. Helaas voor Irnsum werd er in deze dertig minuten niet meer gescoord, hoewel aan beide kanten wel kansen gecreeërd werden. Vandaag stond de wedstrijd tegen Geel wit gepland. Eilanders dus. Bekend is dat de zon daar over het hele jaar meer schijnt dan aan de vaste wal. Aan de stand gezien is dit zeker al het geval. Hoewel iedereen dacht dat Geel Wit mee zou doen om het kampioenschap heeft men zich op een vierde plaats geworsteld, met nog uitzicht op de derde periode. De heenwedstrijd eindigde in 5-0 voor Geel Wit. Trainer koos Van Dijk vindt dit dan ook na Rood Geel de beste ploeg uit de competitie.

De wedstrijd begon een kwartier later, dit ten aanzien van de aankomsttijden van de veerboot, maar ook vanwege het te laat verschijnen van de scheidsrechter. Velen keken hier raar van op want dhr. F. v/d Werff zou Irnsum fluiten, en aangezien deze man vroeger in het dorp had gewoond, zou dit wel heel raar wezen. Echter dhr. v/d Werff had zich WEER terug getrokken. Zeer zwak, want een scheidsrechter moet onpartijdig kunnen wezen; kan je dit niet, zoek dan een andere hobby, maar ja dat is mijn mening!

Trainer Koos van Dijk van Irnsum begon gelijk met een 3-2-3-2 opstelling aan de wedstrijd. Achterin zou dus een-op-een gespeeld worden. Men moest risico’s nemen en dus was deze keus zeer terrecht. Wat in vele wedstrijden dit seizoen gebeurde, was ook deze middag weer het geval. Irnsum probeerde in het spel te komen, maar stond daarbij geregeld verkeerd uit te verdedigen. Het gevolg hiervan was, dat een speler van Geel Wit de bal op de zestien meter kon aannemen en aan kon leggen naar zijn linkervoet. De bal verdween langs Keeper Johan de Jong in de rechterhoek vanachter de goal vandaan bekeken (diagonaal schot) Of me hier wat van leerde valt te betwijfelen. Het was Doeke v/d Weide die vervolgens eruit werd gelopen door de linksvoor van Geel Wit. Johan de Jong kon in eerste instantie nog redden, maar kon niet verhelpen dat de speler hem in klots alleen voor goal bracht. Een simpel intikkertje bracht ze op 0-2. Ondanks de 0-2 voorsprong was Irnsum niks minder dan “de eilanders”. het was Martin Hiemstra die de stand een beetje dragelijker maakte. 1-2! Met rust stond het dus 1-2, hoewel Geel Wit misschien wel een penalty had moeten hebben. Johan de Jong haalde namelijk een doorgebroken speler in het penaltygebied onderuit.

Na rust bleef Irnsum jagen op de 2-2. Een terugspeelbal op de laatste man zorgde voor dat bevrijdende moment. De achterste man schopte volledig over de bal, wat door het enrom slechte veld van Irnsum kwam. het gevolg was dat spits Theo Terra alleen voor de keeper kwam te staan. Een verdediger van geel Wit steekte hier echter een stokje voor en gaf hem een duw. Een penalty die beheerst ingeschoten werd door Bernard Dijkstra. Na het wisselen van diverse spelers bij Irnsum was het Irnsum die nog steekt loerde op een voorsprong. Een scrimmage voor het doel ging zeker over 10 schijven, maar trof geen doel. Het was echter Geel Wit dat counterde. 2-3, 2-4, 2-5 en ook nog 2-6. irnsum had gegokt en had helaas mis gegegokt. Naast de vechtlust waren er ook nog twee andere lichtpuntjes bij Irnsum. Het waren Rogier Nugteren en Peter de Borst die na langdurig blessureleed hun rentree maakten in het eerste. Vooral van De Borst (Boost) een knappe prestatie aangezien hij ook al een respectabele leeftijd heeft.

De opstelling van de wedstrijd was als volgt:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen