VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 24 februari 2005 | door Redactie

0

Irnsum 2 verstevigt koppositie

De selectie was aangevuld met Marcel Terra, Wim de Wit en Sjoppie Visser, terwijl nieuweling Fokke Jan Pander die overgekomen is van Zeerobben A1 zijn debuut voor Irnsum mocht maken. Tevens kon ook Heino Schriemer zijn opwachting weer eens maken in de basiself.

De Irnsumers begonnen goed aan de wedstrijd.
Met kort combinatievoetbal werd Frisia op eigen helft vastgezet. De eerste kans was voor Sjoppie die na een pass van Marcel een hard schot op de doelman van Frisia afvuurde. De bal ging helaas net naast. Het was wel duidelijk dat Irnsum de bovenliggende partij was. Frisia kon geen vuist maken en nadat Irnsum nog een klein aantal kansjes had gemist was het na een half uur dan toch raak. Sjoppie werd weer eens op rechts de diepte ingestuurd, omspeelde de keeper maar kwam toch net niet goed genoeg uit om de bal in het lege doel te kunnen schuiven. Hij wist met moeite zijn scoringsdrang te beteugelen (citaat sjoppie na de wedstrijd: “ik koe self ik wol score mar ik wie bang dat ik op e peal sjitte soe…..”) en koos daarom voor een voorzet die echter achter Jonathan Heeremans terecht kwam. Jonathan moest daarom terug en legde de bal vervolgens goed breed op de inkomende Marcel. Hij knalde de bal hard en hoog in het doel en tekende zo de verdiende 0-1 aan. Kort na de aftrap was Irnsum niet ongelukkig. Een dekkingsfout in het centrum van de verdediging gaf de spits van de Frisiaanen de kans om ter hoogte van de penaltystip de bal in te schieten. De slechte inzet verdween gelukkig voor Irnsum net naast de paal. Kort voor rust gingen Sjoppie en Marcel nog een keer goed door maar de ingeschoten bal werd door de keeper goed gepareerd.
Ook wilde William Niemarkt een voorzet uit de draai direkt op het doel schieten wat helaas mislukte.

Na de rust speelde Nico Veltman op de libero positie om de belangrijke drie punten vast te houden. Wim en Fokke Jan vielen in en zo ging Irnsum op jacht naar meer doelpunten. Sjoppie ging direct na rust alleen op de keeper af maar wist niet te scoren. Maar de kansen bleven komen; William gaf na goed doorgaan op links een voorzet die net te kort was voor Marcel om te scoren. Maar na een voorzet op maat van Fokke Jan wist Sjoppie de bal goed aan te nemen en scoorde de bevrijdende 0-2. In plaats van de wedstrijd goed uit te voetballen werd het spel er jammer genoeg niet beter op. De verdediging gaf echter niets meer weg. Voorstopper en uitblinker Kees Keulen wist de mentaliteit en de doelstelling die ochtend niet beter te verwoorden: “Ast sa ticht by het kampioenschap bist must ’t pakke en oars mar dea”

Frisia is door het verlies afgehaakt als concurrent voor de titel maar ook een andere concurrent Trynwalden verloor en staat nu op acht punten.
Over twee weken ontvangt het tweede thuis het op vijf verliespunten staande Harlingen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen