VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 4 april 2005 | door Redactie

0

Irnsum 2 weer een stap dichterbij het kampioenschap

Good-old Jeen ten Hoeve was bereid gevonden om het doel te verdedigen omdat Sierd de Leeuw geblesseerd was. Beide ploegen speelden een slordige eerste helft met veel balverlies over en weer. Akkrum was duidelijk niet gekomen om de punten kado te geven en de oranjehemden hadden de eerste 20 minuten veel moeite om in de wedstrijd te komen. Akkrum was duidelijk sterker en Irnsum wist zich maar sporadisch kansen te creeeren.
Toch was het Edward Jorna die uit een vrije trap de belangrijke openingstreffer wist te maken. Irnsum begon beter te voetballen en nam langzaam het initiatief in de wedstrijd. Met de 1-0 voorsprong ging Irnsum aan de thee.

In de tweede helft viel laatste man Johan Schreuder uit met een schouderblessure. Nico Veltman nam de libero positie over. Het spelbeeld veranderde nauwelijks, maar toch kreeg Irnsum langzaam maar zeker meer grip op het middenveld. Edward Jorna lanceerde een aantal keren de vleugels Wim de Wit op links en Fokke Jan Pander op rechts. Die laatste kwam tot goede voorzetten, maar de spitsen lieten het helaas in de afwerking afweten.
Zo bleef de marge klein en konden de gasten in de gelijkmaker blijven geloven. Nadat Goos Keulen eerst nog een goede kans had gemist wist hij een voorzet van rechts wel goed af te maken. Met links liet hij de Akkrummer keeper kansloos.
Zoals zo vaak dit seizoen gaf een ruime voorsprong de Irnsummers geen rust. Het spel werd niet verzorgder en ook de combinaties liepen niet. Omdat Akkrum moest komen kregen de spitsen meer ruimte. De ingevallen Patrick Nugteren mocht alleen op de keeper afgaan, maar zijn lob ging over. En als je zelf niet scoort dan doet de tegenpartij dat wel. Een vrije trap van rand 16 meter werd hard langs Jeen ingeschoten. Toch hield Irnsum de laatste 10 minuten relatief gemakkelijk stand en alles wat telde waren de zo belangrijke drie punten.

Later op de middag werd bekend dat Harlingen met 6-3 had gewonnen van Renado. Zo hebben de St Nyksters 4 verliespunten en de Harlingers 2 verliespunten meer dan Irnsum. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Trynwalden en op 25 april de belangrijke thuiswedstrijd tegen Harlingen. Op 1 mei volgt dan de laatste wedstrijd uit tegen RES.

Dus kom op 25 april om 11.00 uur naar ons gezellige sportpark om onze jongens in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen te steunen in de topper tegen rechtstreekse concurrent Harlingen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen