VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 11 februari 2005 | door Redactie

0

Irnsum 2 wint na de winterstop thuis van hekkesluiter RES

Met een mooi zonnetje erbij moest het tweede zondag 6 februari aantreden tegen hekkesluiter RES 2. De eens zo kleurrijke Bolswarder club zit duidelijk in verval getuige de strijd tegen degradatie van zowel het eerste als het tweede. De blauwhemden gaven de Irnsummers zondag echter goed partij.
Met goed positiespel en veel inzet, had Irnsum het het eerste kwartier lastig genoeg. Toch was het de thuisclub die op voorsprong kwam. Na een goed uitgevoerde aanval over rechts mocht Alex Dijkstra doorgaan tot de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij de eerste paal terecht alwaar Marcel Terra opdook die met de punt van de schoen de 1-0 kon intikken.

5 minuten later was het echter alweer gelijk. De verdediging van Irnsum gaf veel te veel ruimte weg waarna de bal vanaf links breed werd gespeeld richting penaltystip. Daarna ontstond een situatie die veel weg had van een lachfilm. Jan Buwalda probeerde met een sliding de bal te onderscheppen, maar deed dit maar half en de bal rolde tergend langzaam naar de vrijstaande spits die inschoot.
Gerrit Siesling hield met een uiterste krachtinspanning de bal nog tegen op de doellijn en wist, zo leek het een doelpunt te voorkomen. Maar doelman Sierd de Leeuw die terugliep naar zijn doel, dacht hier anders over en caramboleerde de bal van Gerrit weer terug in zijn eigen goal.

RES was gemotiveerd door deze opsteker en probeerde meer te forceren, maar de goal viel aan de andere kant. Doeke van der Weide ging goed door en zijn voorzet ging over de hele verdediging van RES en kwam terecht bij Marcel Terra. Die nam de bal aan op zijn knie en volleerde daarna de bal hard langs de binnenkant van de paal. Een doelpunt wat Irnsum op dat moment goed kon gebruiken.
De oranjehemden werden sterker en dat resulteerde in een drietal corners op rij. William Niemarkt was met zijn specialiteit al bijna bij een doelpunt, maar zijn kopbal werd net overgetikt. Toch was het vlak voor rust wel raak. Nico Veltman die even eerder net over had gekopt, wist nu wel de juiste richting te vinden. Zijn harde kopbal liet de keeper kansloos 3-1.

De tweede helft een rommelig schouwspel. Irnsum was onwennig en het gebrek aan oefenwedstrijden en wedstrijdritme was duidelijk zichtbaar. RES wilde wel, maar hun aanvallers hadden te weinig stootkracht om verder gevaarlijk te worden.
De ingevallen Evert Boersma ging nog een keer volledig vrij op de keeper af. Van het sierlijke hupje wat Evert onverwacht uitvoerde schrok de keeper echter niet.Ook de ingeschoten bal werd gepareerd. Deskundigen aan de lijn gaven voor de uitvoering van het hupje wel een 8. Achteraf verklaarde Evert dat het geen schijnbeweging was maar dat hij zich op weg naar de keeper verstapte. Dat overkomt je dan net op zo’n moment.
De andere invaller Patrick Nugteren slaagde in zijn tweede poging wel het net te vinden en bepaalde de eindstand op 4-1. Een stap dichterbij het kampioenschap.

Maar de gretigheid en het spel moet zeker beter in de volgende uitwedstrijd tegen subtopper Frisia.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen