VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 22 mei 2011 | door Redactie

0

Irnsum 5 is niet meer ….

Hoewel het 5e elftal dit jaar afgetekend laatste werd in de reserve 6e klasse, was dit niet de reden dat de club geen 5e meer inschrijft. Dit jaar kampte het 5e keer op keer met personele problemen. De laatste seizoenshelft moesten er om die reden verscheidene wedstrijden afgelast worden. Zelfs met aanvulling van spelers uit andere selecties, kon er geen eltfal op de been worden gebracht.

Historie
29 jaar geleden werd het vijfde opgericht. Enkele prominenten van de selectie van destijds: Bernardus Smith, Joop Damsma, Theo Damsma, Sjouke Blaauw en Sippie van den berg, allen jongens van rond de 20 jaar. De huidige (laatste) selectie zit gemiddeld qua leeftijd wat hoger: zo rond de 37. Wat wel gebleven is, is de gezelligheid. Deze was en is belangrijker dan het resultaat.

Hoogtepunten
Sportieve hoogtepunten zijn er in de 29 jaar niet geweest. Er is nooit serieus een kans geweest op het kampioenschap, laat staan promotie. Wel waren er enkele gebeurtenissen waar nog menigeen om moet lachen. Zo was er de uitwedstrijd tegen Joure. De spelers van het 5e hadden vantevoren afgesproken dat er geen sporttassen mee mochten naar Joure maar dat men een origineel alternatief moest bedenken waarin de voetbaluitrusting werd vervoerd. Het resultaat was o.a.: een brievenbus, een leefnet, een gereedschapkist, een kruiwagen en een grote doos wasmiddel (Jopie Tuinhof). Een ander niet onbelangrijk hoogtepunt is dat in al die 29 jaren er nooit een derde helft is verloren!

Ook als hoogtepunt te betitelen is het feit dat Steven Landman (destijds verantwoordelijk voor o.a. het materiaal) in schuur 5 een reserve voorraad graszaad had aangelegd. Dit had te maken met niemand minder dan Jopie Tuinhof. Jopie was erg sterk op de vierkante meter maar helaas bleef hij veel te lang op diezelfde vierkante meter staan waardoor het gras snel dood ging….

Dieptepunt
Onenigheid in de kantine deed het bestuur besluiten het hele team de rest van het seizoen te schorsen. De spelers waren na het uitdelen van deze sanctie toch enigszins opgelucht. Zij konden immers nog wel steeds de o zo belangrijke derde helft spelen.

Laatste wedstrijd
De allerlaatste wedstrijd van het 5e werd dan vandaag gespeeld. Met inhuur van enkele externen, waaronder Ernst van der Lei, in de jeugd nog een talent. Het mocht niet baten. In en tegen Grou werd met 9-0 verloren. Het eerste half uur werd er behoorlijk weerstand geboden, maar daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom, zo typerend voor dit seizoen.
Grensrechter Geert Stoker vatte het seizoen kort en krachtig samen als “een aaneenschakeling van dieptepunten”. Waarschijnlijk bedoelde hij daarmee zijn eigen optreden als grensrechter…

Een korte foto impressie van de laatste wedstrijd: 

 

irnsum5_1

waar is de bal?

irnsum5_2

Leider Evert Hoekstra maakt in de laatste wedstrijd noodgedwongen
zijn debuut dit seizoen

 

irnsum5_3

de voltallige harde kern uitgerust met oranje vuvuzela

 

irnsum5_4

ondanks het wedstrijdverloop en het einde van het 5e tovert leider
Wietze Stoker toch een glimlach op zijn gezicht. Zou hij al een
aanbieding van een ander team of andere club op zak hebben soms?

irnsum5_5

Gastspeler Ernst van der lei viel in de rust geblesseerd uit.
Hij had zich zijn eerste en tevens laatste wedstrijd bij het 5e
anders voorgesteld liet hij na afloop weten 

 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen