VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 19 februari 2007 | door Redactie

0

Irnsum aan kop in de 4e klasse A,

Jirnsum.Het stond verkeerd in het programmaboekje, maar natuurlijk ging deze wedstrijd tegen Friesland, altijd een spannende aangelegenheid.
Het was koud en een harde wind stond dwars over het zware veld in Jirnsum.
Scheidsrechter Scheer uit Drachten floot om even over twee uur voor de wedstrijd tussen Irnsum en Friesland, pupil van de week Jentsje van der Meer scoorde onberispelijk en de wedstrijd tussen beide koplopers in de 4e klasse A begon.

De eerste twintig minuten waren voor Irnsum, met een uitstekend spelende Rogier Nugteren .
In de 8e minuut kopte hij net naast het doel van keeper Armen Hakobyan van Friesland.
Cor Dijkstra is een minuut later net iets later bij de bal dan de keeper van Friesland.
Weer een paar minuten later krijgt Theo Terra de bal niet voor zijn goede voet en schiet naast.
Hierna schiet Rogier Nugteren de bal rakelings over de lat van het doel van Friesland.
Friesland slimste aanvaller, good maar nog lang niet old, Martin Tromp schiet de bal, alleen voor keeper Johan de Jong, net naast.
In de 15e minuut scoort Siebren Duurken 1-0, scheidsrechter Scheer keurt het doelpunt, wegens buitenspel, terecht af.
Friesland wordt na 20 minuten duidelijk sterker, en Irnsum moet terug verdedigen, vooral het duel tussen Cor Dijkstra en Martin Tromp trok de sportieve aandacht.
Martin Hiemstra van Irnsum raakt, na een vrije schop, de bal net verkeerd.
De meer dan 100 procent kans is niet besteed aan Martin Tromp, de verdediging van Irnsum, is na zwak ingrijpen van keeper Johan de Jong, uitgespeeld, en voor een leeg doel kopt Martin Tromp de bal hoog over. Net voor de thee, krijgt Marcel Brakels op links nog een vrije kans, hij schiet echter naast.
Na de pauze controleert Irnsum de wedstrijd weer. Het levert de eerste 25 minuten echter weinig rendement op. Trainer Dick Schambach wisselde Marcel Brakels, invaller Jonathan Heeremans rook zijn kans en maakte het op rechts de verdediging van Friesland vrij moeilijk.
Cor Dijkstra schoot een vrije schop net naast het Friesland doel. Rogier Nugteren kopt de bal via de paal en de handen van Keeper Armen Hakobyan wel of niet over de lijn?
Scheidsrechter Scheer beslist resoluut: geen doelpunt.
Irnsum speelt de laatste 20 minuten 1 op 1 achterin. Dat levert voor Jouke Jorritsma een niet te missen kans, hij treuzelt echter even te lang voor het verlaten doel, en Doeke van der Weide redt met behulp van keeper Johan de Jong de wedstrijd voor Irnsum.
In de 71e minuut krijgt het meer aanvallend ingestelde Irnsum loon naar hard werken: na een afgeslagen aanval, schiet Martin Hiemstra de bal via een woud van benen, de bal in het doel: 1-0 !

In de 80e minuut schiet Friesland nog een keer uit zijn slof, keeper Johan de Jong redt via zijn vingertoppen. De laatste 10 minuten was het voor de verdediging van Irnsum alle hens aan dek. Maar Friesland kon geen vuist meer maken en zo floot scheidsrechter in de 93e minuut voor het einde van de wedstrijd. Een moeizaam bevochtte zege bracht Irnsum aan de kop van de 4e klasse A !
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen