VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 7 februari 2011 | door Redactie

0

Irnsum bevecht het zevende gelijk

 

voor de zevende maal een gelijkspel deze competitie en wel tegen Geel Wit. Hoewel de straffe zuid westen wind eigenlijk de echte spelmaker was op het sportpark “de Bining”.

Irnsum had in de eerste helft gekozen om half voor de wind te spelen. Een eerste teleurstelling voor Irnsum was er tijdens de warming up: Johannes van der Veen viel geblesseerd uit en Evert Boersma moest noodgedwongen zijn plaats innemen. Opgeteld bij het niet aanwezig zijn van Remco den Dulk (afgescheurde achillespees), Auke Huistra (vakantie), Peter Hottinga (geschorst) en Iwan de Jong (vakantie) was het duidelijk even wennen voor Irnsum. Dat werd in de eerste de beste aanval van Geel Wit direct afgestraft: in de derde minuut schoot Brian Overmars op een voorzet van Bjorn Wijnberg de bal ongehinderd langs keeper Johan de Jong (0-1). Scheidsrechter Strampel uit Joure hield het spel kort. Dat was nodig ook met vrij veel kleine overtredingen aan weerskanten. De eerste en enige gele kaart was voor Kevin Kievit na een zware overtreding op Durk de Jong. Danny Metz was dicht bij de 2-0, maar zijn schot alleen voor het doel van Irnsum was gelukkig hoog over. Irnsum begon langzaam  te wennen aan de harde wind en er kwamen kansen. Een schot van Atze Achttien ging via de vingertoppen van keeper Rene de Jong over.
Een volgend schot van Alex Keskin belandde in de handen van dezelfde keeper. In de 38e minuut was het eindelijk raak: Alex Keskin profiteerde van een doorgeschoten bal in de verdediging van Geel Wit: 1-1. Keeper Johan de Jong onderscheidde zich daarna door een aantal voortreffelijke reddingen op schoten van de aanvallers van Geel Wit. Na rust ontpopte dezelfde Johan de Jong zich als redder des Irnsums, door een aantal prachtige reddingen op rij.
 

geel_1_

geel_1__1

geel_1__2

geel_1__3
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen