VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 2 maart 2009 | door Redactie

0

Irnsum bevecht kostbaar punt op Oerterp.

Een versterkte achterhoede met als slot op de deur middenvelder Remco den Dulk. In de spits Cor Dijkstra en op het middenveld, terug van een blessure, Iwan de Jong. Het leverde in de 60e minuut de 1-0 op. Helaas kon Irnsum de voorsprong niet vasthouden ondanks het uitstekende keeperswerk van Johan de Jong. Vijf minuten voor het eindsignaal scoorde Oerterp bij de 11e hoekschop: 1-1. Een kostbaar punt omdat de concurrentie ook punten pakte.

In de eerste minuten stonden de aanvallers van Irnsum op scherp, een prima voorzet van Douwe Elzinga werd door Cor Dijkstra net naast gekopt. Een paar minuten later was het Theo Terra, die een prima pass van Doeke van der Weide op de borst meenam, keeper Bart de Jong kon de bal net op tijd opvangen.

Het enige gevaar van de kant van Oerterp beperkte zich tot een schot van Marco de Vries, dat naast ging. Het spel speelde zich in de eerste helft voornamelijk af op het middenveld.

Slechts sporadisch kwamen de aanvallers in het strafschopgebied van de tegenstander.

Voor de thee restte nog twee kansen: voor Oerterp was het Jelmer Hylkema die alleen voor de keeper hoog over schoot. Voor Irnsum kon Theo Terra de bal net niet onder controle krijgen, zodat de ruststand 0-0 werd.

In de tweede helft werd Oerterp sterker en drukte Irnsum terug in de verdediging. Maar deze verdediging hield knap stand. Af en toe waren de snelle spitsen van Irnsum zelfs erg dicht bij een doelpunt. Allereerst zat er nog een engeltje op de lat van keeper Johan de Jong, de bal spatte op de bovenlat, na een onhoudbaar schot van een van de Oerterpers. Het spel golfde op en neer met de betere kansen voor Oerterp. In de 60e minuut kregen de spitsen van Irnsum loon naar werken. Na een afgeslagen corner was het Cor Dijkstra die via een woud van benen doel trof: 1-0. De wedstrijd werd wat harder, met 2 gele kaarten over en weer. De uitstekend fluitende scheidsrechter Wieger Stoetman uit Smilde hield het spel binnen de sportieve banen. Met nog vijf minuten te gaan was er voor de verdediging van Irnsum geen houden meer aan. Bij de elfde corner voor Oerterp beroerde Jelmer Hylkema de bal met zijn hoofd: 1-1.

Irnsum stroopte voor de laatste vijf minuten de mouwen nog eens op, en dat tekende het verschil tussen de verloren wedstrijd tegen Warga: hier streed 1 ploeg voor lijfsbehoud in de derde klas. Spelers, die voor elkaar wilden strijden, fanatiek gesteund door het Irnsumer publiek


 

ir-oerterp

 

ir-oerterp_1

 

ir-oerterp_2

 

ir-oerterp_3

 

ir-oerterp_4

 

ir-oerterp_5

 

ir-oerterp_6

 

ir-oerterp_7.




Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen