VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 15 oktober 2007 | door Redactie

0

Irnsum bevecht puntwinst tegen sterker Harkema Opeinde.

In de tweede helft is Harkema Opeinde de bovenliggende ploeg, maar dankzij goed verdedigend werk van Irnsum blijft het 0-0. Al kost het de debutant  in de derde klasse dan bloed, zweet en tranen.

Irnsum begon de eerste 20 minuten met aanvallend voetbal en dat leverde genoeg kansen op.
Achtereenvolgens schoten Petrus Tiemersma en Martin Hiemstra zonder gevolgen op het doel van Harkema Opeinde. Een voorzet van Theo Terra bereikt spits Rogier Nugteren net onvoldoende om te kunnen scoren. Aan de andere kant is het Hilbrand Benedictus die een vrije trap op de vuisten van keeper Johan de Jong uiteen ziet spatten.
Na zo n 20 minuten neemt Harkema Opeinde het initiatief. Het levert kansen op voor Arjan de Boer en Kees Veenstra, die uiteindelijk smoren in de verdediging van Irnsum.
Op slag van rust is het Theo Terra, die alleen voor de keeper niet verder komt dan een hoekschop. De cornerverhouding is dan 4 tegen 1 in het voordeel van Harkema Opeinde.
Na de thee hetzelfde beeld, een sterker Harkema Opeinde, met af en toe een via de counter opererend Irnsum dat de kansen niet weet te verzilveren.
Zowel Kees Veenstra en Hilbrand Benedictus weten het doel van Irnsum niet te vinden.
Ook een schot van Pieter Hamstra raakt de binnenkant van de Irnsumer paal en belandt terug in de verdediging van Irnsum.
Aan Irnsumer kant soleert Martin Hiemstra zich door de verdediging van Harkema maar stuit op doelman Anne Hoeksma(foto’s 16 tot 22). Bij Irnsum vallen Sjouke Pieter en Remco den Dulk in.
Keeper Johan de Jong redt Irnsum door op de doellijn de ingeschoten bal in tweede instantie te stoppen. De aanvallen van Harkema worden steeds doeltreffender en Irnsum verdedigt terug. Johan de Jong redt meermalen op schoten van Hilbrand Benedictus en Kees Veenstra.
De verdediging van Irnsum blijft echter overeind tot aan het eindsignaal van de scheidsrechter.
Met een compliment voor de vecht en strijdlust voor de Irnsumer elf wordt in deze wedstrijd in ieder geval een punt bereikt. En dat voor een debutant in de derde klasse, keurig in de middenmoot.
Wie had dat een jaar geleden kunnen voorspellen. 

                                                                                                                

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Foto 11

Foto 12

Foto 13

Foto 14

Foto 15

Foto 16

Foto 17

Foto 18

Foto 19

Foto 20

Foto 21

Foto 22

Foto 23

Foto 24

Foto 25

Foto 26

Foto 27
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen