VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 16 april 2007 | door Redactie

0

Irnsum blijft aan kop door 2-1 overwinning op Black Boys.

in groten getale aanwezig en het veld lag er goed bij. De spanning was te voelen bij de aftrap van de wedstrijd tegen Black Boys. Niet alleen het eerste elftal heeft kampioensaspiratie, ook het dameselftal van Irnsum, heeft na een 3-0  overwinning op het team van GAVC nog volop kansen op de kampioensbeker.
Scheidsrechter Velema uit Steenwijk liet de pupil van de week: Kamiel Keyam, rustig scoren en floot om even over twee voor de aftrap van de wedstrijd tegen Black Boys.
Irnsum trok snel ten aanval en probeerde om snel de openingstreffer te forceren.
Marcel Terra neemt een voorzet ineens op zijn slof, maar schiet rakelings over.
Het blijft de eerste 20 minuten Irnsum dat aanvalt. Theo Terrra kopt de bal via de vingertoppen van keeper Peter de Jong van Black Boys corner.
Het is keeper Peter de Jong, die zich zou onderscheiden als ver weg de beste man van het veld.
 
Na ruim20 minuten spelen de eerste speldenprik van Black Boys: een schot in het zijnet.
Daarna is het weer Irnsum, dat keer op keer voor het doel van Black Boys gevaarlijk wordt.
Uit een vrije schop van Cor Dijkstra kopt Martin Hiemstra de bal in de uiterste hoek, de bal wordt van de lijn gehaald door Marco Soddu van Black Boys.
Twee minuten later is het Dick Hellinga, die vol uithaalt richting het doel van Black Boys, weer is het keeper Peter de Jong, die knap redt.
Vervolgens duikt Theo Terra alleen voor de keeper op. Hij speelt de bal echter net te ver voor zich uit. Op slag van rust kopt Fokko Kooistra, op een voorzet van Cor Dijkstra, de bal in de handen van keeper Peter de Jong. Ook een schot van Rogier Nugteren belandt in de handen van de Jong.
Na de rust, en een donderpreek van trainer Dick Schambach, komt Irnsum scherp uit de startblokken. Een niet te missen kans voor Irnsum gaat helaas via toedoen van (het wordt eentonig) keeper Peter de Jong.
Dan, volgens de ijzeren wet van het voetbal, als zoveel kansen mist….. In de 3e minuut
na rust de eerste echte aanval Van Black Boys: aanvaller Erwin de Vries kapt twee Irnsummer verdedigers uit en schiet droog in, keeper Johan de Jong is verslagen 0-1!
Bij Irnsum beginnen de zenuwen nu echt op te spelen. Er lukt ineens niets meer. Pas na ruim 10 minuten wordt er weer naar voren gevoetbald. Het resulteert in een vrije kans voor Martin Hiemstra, hij schiet echter tegen de keeper op.
Keeper Peter de Jong maakt dan zijn enige fout van de wedstrijd, een hoge terugspeelbal
wordt door hem verkeerd beoordeeld en Theo Terra scoort via zijn dikke teen, tussen twee verdedigers in, de doorgeschoten bal in het lege doel: 1-1 !
Het wordt het laatste half uur alarmfase 1 voor het doel van Black Boys.
Rogier Nugteren kopt net naast. Daarna is het Marcel Terra, die alleen voor de keeper, hoog over schiet. Een vrije schop van Cor Dijkstra wordt door keeper van Black Boys corner getikt.
Daarna komen alle aanvallers aan de beurt; Marcel Brakels, de knap ingevallen Jonathan Heeremans, Rogier Nugteren….Het is echter de stugge verdediger Fokko Kooistra, die in een van de vele scrimmages de bal ineens inschiet: 2-1 ! en wel in blessuretijd.
De laatste vijf minuten kruipen voorbij, maar na meer dan 8 minuten extra tijd fluit de scheidsrechter voor het einde. Irnsum blijft koploper en moet het karwei in Grou tegen GAVC
volgende week afmaken. Een derby, die zeker de komende week voor veel spanning onder de supporters zal zorgen, we hopen op een spannende, maar vooral een sportieve wedstrijd.  
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen