VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 16 november 2009 | door Redactie

0

IRNSUM C1 – Boarnsterhim D-team samen sterk

Waar in alle plaatsen van onze gemeente momenteel druk gediscussieerd wordt over het opdelen van de gemeente Boarnsterhim, speelt dit gezamenlijke voetbalteam vrolijk verder…. Het samen sterk D-team was er op gebrand 3 punten te pakken, na goede wedstrijden tegen Akkrum C1 en Cambuur waar helaas wel de tegenstander met de punten naar huis ging. Dit keer werd er gevoetbald op sportpark “De Bining” in Irnsum tegen de plaatselijke C1-junioren. Fysiek is deze tegenstander wat groter, dus de samen sterk pupillen moesten proberen slimmer te zijn ……

Samen_Sterk1

De wedstrijdbal werd vandaag geschonken door Zijda Yachting uit Sneek, die dit soort talentenvoetbal juist daardoor mede mogelijk maakt. Onze dank!

De Boarnsterhimmers traden aan in een andere opstelling en voor het eerst kon de nieuwe aanwinst Cornee Schukken van Oldeboorn meedoen. Doordat Kim Poepjes naar de KNVB-meisjes is gegaan heeft Oldeboorn nu een 4e D-speler die kan laten zien dat hij het niveau van dit team aan kan. Vandaag werd geprobeerd om vanuit een hechte verdediging razendsnel voor het Irnsummer doel te verschijnen. Spelers met loopvermogen namen daarom het middenveld voor hun rekening om vlot combinerend de fysiek sterkere en snellere tegenstanders uit te spelen.

Het liep in het begin even anders. In de regen, voor een groot publiek dat lekker droog op de tribune de wedstrijd volgde, was het Irnsum dat gedreven en met de juiste wedstrijd-mentaliteit uit de startblokken kwam. Onder het motto “de 1e klap is een daalder waard” wonnen ze de duels en lanceerden hun snelle en lange spitsen. De Boarnsterhim verdediging kon dit niet bij houden, gaf de thuisploeg teveel ruimte en elkaar te weinig rugdekking waardoor ze zo nu en dan weggespeeld werden. Voordat de organisatie van de gasten verbeterde, stond Irnsum al 1-0 voor na ca 2 minuten spelen.

Zodra Boarnsterhim de bal had, werd er geprobeerd door te stoten maar de passing was niet goed altijd genoeg zodat de Irnsummers konden onderscheppen en snel voor de vijandelijke goal verschenen. Zo maakten ze 2-0 in de 9e minuut voordat de Boarnsterhimmers de mouwen opstroopten. Het spel ging nu op en neer en het werd reuze gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. De Boarnsterhimmers stonden als team best te voetballen, maar vooral Rinke Mulder was een plaag voor de Irnsummers die zo nu en dan 3 tot 4 man in moesten zetten om hem af te stoppen. Tot de rust creëerden de gasten 3 echte scoringskansen, maar de bal wilde er net niet in. Zelf de doelpaal hielp de nul vast te houden. Omdat Irnsum in de 20e minuut wel goed met een sporadische kans omging was de ruststand 3-0.

De 2e helft kwam Lennart van Akkrum erin als rechtsbuiten en maakte Corne van Oldeboorn z’n debuut als linksback. Dat het nou juist hem moest overkomen om een voorzet verkeerd te raken waardoor het 4-0 werd in de 31e minuut was pure pech….. Gaandeweg de wedstrijd herpakte hij zich echter, toonde inzet en speelde hartstikke goed mee. Kortom, een geslaagd debuut; best gespeeld!

De thuisploeg werd regelmatig voor eigen doel terug gedrongen en kreeg een aantal corners te verwerken. Uit 1 van die slecht weg gewerkte ballen maakte Max Hof 4-1 na 42 minuten spelen en het wachten was op meer goals…. Speltechnisch was het een gelijk opgaande wedstrijd met de Boarnsterhimmers die bij vlagen mooi combinatie voetbal lieten zien. Irnsum bleef echter op de counter loeren en kon met z’n snelle voorwaartsen en de sterkere fysiek ook beter van afstand op doel schieten. Op dit spekgladde veld moest onze goede keeper Arjen uitglijden om de 5e Irnsum goal mogelijk te maken: een gelukje voor de thuisploeg die deze hele wedstrijd dat geluk aan hun kant zou blijven houden.

47 minuten gevoetbald en dan 5-1 achter?! Zouden de gasten het koppie laten hangen? Natuurlijk niet; ze lieten zich in het geheel niet uit het veld slaan en streden lekker verder. Er werd steeds beter gevoetbald en zo maakte 10 minuten voor tijd eerst Lennart 5-2 en twee minuten later Ruben 5-3. Een slotoffensief persten de Boarnsterhimmers er uit maar het lukte niet om nog te scoren waardoor de eindstand 5-3 werd voor Irnsum C1.

Alle aanwezigen hebben een leuke op en neer gaande wedstrijd gezien waar alles in zat; in de 1e helft een beter Irnsum maar de 2e helft was voor het samen sterk D-team dat toen ook meer wist te scoren! Na afloop vormden beide teams weer de erehaag voor Irnsum 1 – Oldeboorn 1


 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen