VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 11 april 2005 | door Redactie

0

Irnsum de weg kwijt in Harlingen.

Scheidsrechter Stel uit Leeuwarden blies om even over twee voor de aftrap. Het leverde de eerste minuten een op en neer gaand voetbalspel op. Met na 5 minuten een kansje voor de opgerukte Bernard Dijkstra, hij miste net de bal. Weer 5 minuten later een kans voor Cor Dijkstra op een vrije trap van Bernard Dijkstra. Het bleef het eerste kwartier erg onrustig voetbal van beide kanten. In de 13e minuut ging een vrije trap van Irnsum rakelings naast het doel van Robur.
Robur werd na ruim een kwartier steeds sterker. Robur was feller op de bal dan Irnsum en dat betaalde zich uit in een veldoverwicht voor Robur. Irnsum kon moeilijk in zijn geliefde aanvallende spel komen en had vaak geen afdoende antwoord op het directe felle aanvalsspel van Robur.
Een vrije schop in de 18e minuut voor Robur, na een overtreding van Dick Hellinga(geel), werd door doelman Michel Schippers beheerst over getikt. Robur kwam steeds beter in zijn spel en het was aan de bijna magische keeperskunsten van Michel Schippers te danken dat Irnsum voor de rust niet met 2-0 achter kwam.

Tot tweemaal toe redde hij zowel schoppend als stompend op ingeschoten en gekopte ballen van de Robur-voorwaartsen.
De laatste maal reageerde hij op een kopbal die door een eigen Irnsum-speler nog van richting was veranderd.
Bij een botsing met Robur-speler Ronald Jilders raakte Michel even geblesseerd, maar hij kon, gelukkig voor Irnsum, verder.
De keeper kreeg geel en de bal om zijn oren: 0-1 voor Irnsum door Cor Dijkstra.. Het was duidelijk niet verdiend, maar Irnsum maalde daar niet om en trok (eindelijk) wat meer ten aanval. Het bleef echter 0-1 tot de thee.

Na rust hadden beide trainers hun ploegen gewijzigd: bij Irnsum verving Sjoppie Visser de geblesseerde Remco den Dulk en bij Robur werd Ronald Jilders vervangen door Ruud Schram.
Robur kwam, ondanks het gemis van 6 basisspelers, vlijmscherp uit de startblokken. Irnsum knutselde en treuzelde in achterhoede en dat leverde na 3 minuten een klutsgoal van Pieter Poelstra: 1-1.
En alsof dat nog niet genoeg was, bracht Anne Alberda van dichtbij na onvoldoende wegwerken in de defensie van Irnsum twee minuten later de 2-1 op het scorebord. Irnsum ontwaakte, maar het bleef een boze droom. Irnsum werd afgetroefd op haar eigen sterkste wapen: wedstrijdmentaliteit en strijdlust. De frustatie sloop in het spel van Irnsum en dat leverde een onnodige gele kaart voor Peter Hottinga op.
Trainer Johnny Nota van Irnsum greep in en bracht Dirk Kooistra voor Dick Hellinga in het veld. Irnsum ging achterin risico s nemen en begon beter te voetballen. Robur werd in deze fase teruggedrukt en verdedigde met man en macht de voorsprong.
Na een half uur spelen in de tweede helft moest de veruit beste man van het veld: keeper Michel Schippers het veld verlaten met een rode kaart. Hij bracht een doorgebroken speler van Robur in het strafgebied ten val. Dit keer dus een rode kaart. Met tien man, Alex Dijkstra werd gewisseld en Jeen ten Hoeve nam de plaats van Michel Schippers in, restte alleen nog de penalty. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Ruud Schram: 3-1. Irnsum kwam met tien man deze mokerslag niet meer te boven.
Sterker nog, de ploeg leek op enkele individuele acties van Sjoppie Visser en Douwe Elzinga na, af en toe volledig de weg kwijt.
Robur rook bloed en bleef fel jagen op de bal. Het leverde in de slotminuten nog 4-1op door Douwe Kamsma en in de blessuretijd 5-1 door Joost Outhuyse. Irnsum droop af en Robur had eindelijk weer eens punten verzameld om in de vierde klas te overleven.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen