VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 18 mei 2009 | door Redactie

0

Irnsum degradeert na 5-1 verlies tegen Lemmer.

Scheidsrechter Haas uit de stad Groningen leidde deze wedstrijd om degradatie en promotie. Toevallig wel dezelfde scheidsrechter, die twee jaar geleden ook de promotiewedstrijd van Irnsum naar de derde klasse leidde. Het duel begon uiterst zenuwachtig, met veel balverlies over en weer. De eerste kans was voor Cor Dijkstra, hij kopte, na een voorzet van Marcel Brakels, net over. Na 10 minuten nam Lemmer aanvallend het heft in handen. Drie corners op een rij resulteerde, Peter Hottinga schoot bijna in eigen doel. Een schot van spits Alex Keskin werd door Athoon Boomsma, de keeper van Lemmer, tot corner verwerkt.

In de elfde minuut was het super spits Marcel Schutz, die de 1-0 voor Lemmer droog naast keeper Johan de Jong schoot. Irnsum moest aan de bak, maar de afstand tussen de spitsen en de verdediging bleef erg groot. In de 25e minuut was het de andere spits, Ricardo Lodder, die van dichtbij vrij eenvoudig 2-0 kon scoren. Bij Irnsum ging steeds meer de beuk erin, het nodige geluk ontbrak daarbij ook. Lemmer speelde nu vrijuit, enkele schoten van Ricardo Lodder en Henry Wijngaarden zorgden voor de nodige paniek bij de achterhoede van Irnsum.

Marcel Brakels was kort voor de thee dicht bij een tegendoelpunt, keeper Boomsma reageerde alert. Na de rust kwam Lemmer sterk uit de kleedkamer. Het resulteerde na 5 minuten in een vrije schotkans voor Schultz, en die benutte hij ten volle: 3-0! Een paar minuten later de hattrick voor Marcel Schutz: 4-0. De eer werd nog gered door invaller Tarik Laarif, die halverwege de tweede helft mocht scoren: 4-1. In het laatste kwartier was de wedstrijd gespeeld, Ricordo Lodder tekende voor de statistieken nog voor de 5-1. Cor Dijkstra en Alex Dijkstra mochten onder luid applaus afscheid nemen van het eerste elftal. Toen floot scheidsrechter Haas voor het einde. Spelers, leiders en bestuur van Lemmer vielen elkaar in armen en voor Irnsum waren er de druiven zuur: degradatie naar de vierde klasse. Maar met dank aan de inzet en de vechtlust van de mannen van Dick Schambach, en de steun van de hondstrouwe supporters. Tot volgend seizoen!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen