VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 14 oktober 2008 | door Redactie

0

Irnsum E1 pakt eerste winst

Na vier wedstrijden de betere te zijn geweest stond de teller nog altijd op 0. De 1e wedstrijd op het kunstgras van de VV Robur meteen al onterecht met 2-1 verloren. 1-1 bij rust (doelpunt Jurjen) Het betere van het spel, maar ondanks de aanwijzigen van leidster Joke en moeder Hennie (mooi yn t waldfrysk, zodat voor de ouwe seunen onze tactiek een raadsel bleef) werd 1 kans 1 goal voor de Harlingers (gevolg: 10 zeer teleurgestelde voetballers). De bal bleek nog niet onze vriend en het veld onze grootste tegenstander.

De VV uit Harlingen kregen we daarna op bezoek en na een 2-2 ruststand (doelpunten Jurjen en Joshua) waren we de 2e helft beter maar konden we het net niet vinden. De rood-witten deden dit veel beter en onze spelers weten nog niet dat het een kwestie is van geven en vooral “nemen”. Die ochtend gaven wij te veel weg. En bij een 2-5 stand werden onze aanmoedigingen om naar voren te gaan door vier spelers standvastig beantwoord met “nee ik ben verdediger”. Daar werden we terecht even stil van en vroegen ons af waar het mis gegaan was. Eindstand 2-7 en werk aan de winkel voor de trainers.

De derde wedstrijd uit tegen AVC en die hadden nog niet verloren Zonder Damian, want die heeft een lamme vleugel volgens Age. Beterschap Damian. Dus we gingen er tegenaan en de sexbierummers wisten niet wat hen overkwam. Aanval na aanval op het doel van de thuisclub, maar geen goals. Niks aan het handje, maar dan stort Jasper ter aarde. De scheenbeschermer prikt en daar zijn die dingen niet voor. Jasper heeft scheenbeschermers met zo’n bandje onder de voet en tegen de tijd dat die rotdingen uit waren en Jasper opnieuw zijn positie achterin wil innemen staat het al 1-0 voor AVC. Niks an t handje want Robin maakt vlak voor rust de verdiende gelijkmaker. De tweede helft weer hetzelfde verhaal. Onze jongens kregen heel veel mooie kansen en AVC mocht blij zijn dat hun keeper een hele goede wedstrijd speelde en wij niet konden scoren. Toch was het Jelle (we kunnen wel meer zulke jongens uit Rauwerd gebruiken) die zijn eerste officiële doelpunt in het Irnsumer shirt maakte en dat betekende 10 minuten voor tijd eindelijk de verlossende 1-2. Nu mocht het niet meer mis gaan, maar met de overwinning voor het grijpen vergaten we te verdedigen en een uitbraak betekende 5 minuten later de 2-2. Maar omdat we echt veel beter waren gingen we natuurlijk voor de winst. Onze jongens kennen de uitspraken van de heer Cruijff ook en trekken daarom volop ten aanval. Lijkt me logisch toch. De AVC keeper haalde een vrije trap uit de kruising en twee 100% kansen werden niet benut. In de allerlaatste minuut ging onze Brutus ook wel “Jasper”genoemd, mee naar voren om de 2-3 te maken en dat lukte bijna, maar na een snelle tegenaanval schoot een AVC’er een rolballetje in de hoek van ons doel. Erg sneu, vooral voor keeper Bryan die het goed deed. Age en Christiaan zijn onze vaste keepers, maar Bryan laat onze trainers nu al driemaal per week weten dat hij ook ontzettend graag keept en dat hij dit ook heel goed kan. Bryan heeft keepershandschoenen gekocht en zal ons niet teleurstellen. Negeren helpt niet, discussiëren helpt niet en geloof mij als Bryan ergens van overtuigd is dan is hij niet op zijn mondje gevallen. Bryan heeft inmiddels laten weten dat hij nu ook wel klaar is voor het keepers-trainen. We twijfelen of we sterk genoeg zijn om Bryan zijn wekelijkse smeekbedes te weerstaan. Eerlijk is eerlijk, Bryan is een fijne jongen, maar driemaal per week x pak m beet 50 weken = teveel voor iedere trainer of leider.

Thuis tegen de koploper Zeerobben, het wordt een eentonig verhaal: complimenten van de leider van de Harlingers, maar ook teveel tegendoelpunten, dus ondanks het snoepverbod in de rust wederom verlies.

Maar we hielden moed en zaterdag de 11e oktober moest en zou het gebeuren tegen de nr 2 Terschelling. Het was sommige spelers opgevallen dat Terschelling leek op Barcelona en of dat ons heeft geïnspireerd…. We zullen het nooit weten, maar we gingen in ieder geval fel en gedreven uit de startblokken en dat betekende na 2 minuten al de 1-0 via Joshua. Na 10 minuten scoorde Joshua weer. De Terschellinger leider probeerde al schreeuwend zijn pupillen bij de les te krijgen, maar bij de spaarzame uitvallen stond onze keeper Age zijn doel als een leeuw te verdedigen. Iedereen was bij de les en gebrand om te winnen en vooral Christiaan en Robin speelde een hele goede wedstrijd. Toen Joshua nog voor de rust opnieuw de intercity nam was het 3-0 en wist iedereen dat het nu niet meer mis kon gaan. Het talrijke publiek op de banken. Jurjen gooide meteen na rust het gas erop en ging alleen op de keeper af, maar werd van achteren onderuit gehaald. Mooi een penalty!. 4-0 en de Terschellingers gillend met de boot naar huis zou je denken, maar Jurjen miste jammer genoeg. De jongens van het eiland hadden nieuwe moed en waren opeens veel beter. Het werd snel 3-1 en 5 minuten voor tijd 3-2 en toen was niet Leiden of Terschelling maar Irnsum in last. Maar gelukkig redde Age nog een paar keer geweldig en Maurits haalde met een geweldige sliding een bal van de doellijn. De 1e overwinning was op basis van een schitterende 1e helft verdiend en volgens leider Mark mutte we gewoon deurgaan met keihard trainen, plezier hevve in ‘t spelletje maar vooral in ‘t leven, dan komt alles fanself goed.

G. Eintje 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen