VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 6 september 2005 | door Redactie

0

Irnsum en Oldeboorn delen de punten: 1-1.

Het seizoen kon voor Irnsum niet beter beginnen. Het weer was prachtig, en er. stond heel wat trouwe aanhang langs de kant.
En na 2 minuten was het al raak: uit een corner van Peter Hottinga werd de afgeslagen bal door Dick Hellinga ingeschoten. Uit de scrimmage voor het doel van Oldeboorn die hierna volgde, schoot Marcel Terra fraai in: 1-0

De eerste 10 minuten gingen vrijwel gelijk op. Na een klein kwartier kwam Oldeboorn steeds beter in zijn spel en begon zich kansen te creeren.
Een schot van Tjerk Akkerman werd door keeper Sierd Jan de Leeuw tot corner verwerkt. Een vliegend schot van links belandde eveneens op de vuisten van Sierd Jan.
Het enige wat Irnsum hier tegenover stelde was een knap schot van Rogier Nugteren, wat door keeper Hendrik de Jong rustig gestopt werd.
Na bijna een half uur spelen was Siete Veenstra van Oldeboorn dicht bij de gelijkmaker, keeper Sierd Jan de Leeuw redde wederom. Ook Tjerk Akkerman was dicht bij een treffer, maar weer redde de keeper van Irnsum op de lijn.
Oldeboorn werd steeds sterker en begon Irnsum op eigen helft vast te zetten.
Bij een verkeerde ingooi van Oldeboorn had Pieter Poepjes commentaar op scheidsrechter Rozema uit het Groningse Loppersum met als resultaat een gele kaart.
Trainer Sido Postma vond dit nogal kinderachtig en ging verhaal halen bij de scheidsrechter, het leverde hem eerst een gele, toen een rode kaart op wegens aanmerkingen op de leiding. Hij mocht vanachter de dugout zijn ploeg verder coachen. Beide ploegen waren door dit voorval wat van slag, het duurde tot de 45e minuut voor er weer iets opwindends gebeurde: een klutsbal van Rogier Nugteren, die net naast het doel belandde.
Na de rust had trainer Wim Huizing van Irnsum Alex Dijkstra vervangen door Douwe Elzinga. Irnsum speelde nu half tegen de wind in.
En blijkbaar ook tegen zichzelf, want Irnsum kwam niet meer in de wedstrijd.
Het was aan keeper Sierd Jan de Leeuw te danken dat de voorsprong gehandhaafd bleef. Met prachtige reddingen op schoten van ondermeer Siete Veenstra en Ate Bergsma hield hij zijn doel schoon.
Irnsum kwam bijna niet meer over de middellijn en Oldeboorn verzuimde om
uit een veelvoud van kansen er een te verzilveren.
Trainer Wim Huizing wisselde Rogier Nugteren voor Wim de Wit.
Het haalde weinig uit.Irnsum bleef zwaar onder druk staan. Met kunst en vliegwerk slaagde de verdediging met Remco den Dulk aan het hoofd er maar net in overeind te blijven. Soms was het meer vliegwerk dan kunst.
Zelfs drie, volledig voor het doel van Irnsum vrijstaande spelers van Oldeboorn, lukte het niet om de gelijkmaker te produceren.
In de 75e minuut werd de bal op de stip gelegd wegens een handsbal van een van de spelers van Irnsum: penalty.
Ondanks een katachtige duik van de keeper van Irnsum benutte Siete Veenstra
van Oldeboorn de penalty: 1-1.
Voor de laatste minuten werd Sjoppie Visser nog binnen de lijnen gebracht.
Hij verving Dick Hellinga. Het leverde wat meer dreiging op het doel van Oldeboorn. Maar aangezien Oldeboorn ook geen vuist meer wilde of kon maken, bleef de eindstand 1-1.
Het was een wedstrijd die meer spannend was dan mooi.
Dus alleen de toeschouwers waren achteraf de winnaars, beide voetbalploegen Irnsum en Oldeboorn deelden de punten.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen