VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 22 maart 2003 | door Redactie

0

Irnsum F3 kicks ass!!

Een speech vooraf was niet nodig. Van de gezichten van de spelers was af te lezen dat men zich bewust was van het belang van deze wedstrijd (zie onderstaande foto). Drie punten zouden en moesten vandaag in Irnsum blijven. In eerste instantie om kans te blijven maken op het kampioenschap, maar bovenal om te voorkomen dat deze punten naar Grou zouden verdwijnen. Dat laatste zou volgens de coach een regelrechte ramp zijn: “….een stempel in je voetbalpaspoort”.
De pupillen van Irnsum F3 willen altijd en overal voetballen, daarom werd er vandaag met 9 tegen 9 gespeeld. Onuitputtelijk zijn ze, en daarom vandaag geen wisselspelers (GAVC wel!).


GAVC werd meteen onder druk gezet. Pressievoetbal ligt ons goed. Hiervoor heb je natuurlijk aanvallend ingestelde verdedigers nodig. En die hebben we, vooral in de persoon van Michiel Hoekstra. Als laatste man weet hij keer op keer de verdediging goed neer te zetten maar ook de aanvallers van de nodige splijtende passes te voorzien. Het verzorgde spel resulteerde al snel in een treffer van de kersverse topscoorder Albert Hofstra (links op onderstaande foto). Deze treffer was goed voor het zelfvertrouwen want nog geen 10 minuten later was het wederom Albert die de 2-0 aantekende. Toen we dachten met deze stand te gaan rusten viel er plots nog een doelpunt. Ditmaal was het Sietse-Jan Fennema (rechts op onderstaande foto). 3-0 was de ruststand.


met z’n tweeen heel Grou te lijf

In de rust werd er met volle teugen genoten van de verdiende voorsprong én…………. de limonade. Wederom was een speech niet nodig, het liep op rolletjes en de spirit was nog steeds zeer goed.

De tweede helft speelde Irnsum richting de IKWSS F3-side die hun spandoek weer in het doel van de tegenstander hadden gehangen. Normaal gesproken heeft dit een positief effect op het spel. Vandaag echter niet. Kwam het door de zeer lage opkomst van de IKWSS-leden? (slechts 1 persoon). Het publiek begon zich zichtbaar te roeren.


Ernstige blikken bij het eigen legioen

Ondanks de aanmoedigingen en liederen van de supporters uit Irnsum, Friens en Reduzum was het echter GAVC dat de toon zette in de tweede helft. Men scoorde eenvoudig de 3-1 en de 3-2 waarvan één uit een strafschop. Sietse-Jan dacht even dat hij op American Football zat want hij ving een uittrap van Danny Wijtsma op in zijn handen. Ondanks de schermutselingen voor het doel werd de strafschop feilloos ingeschoten door een Grouster puppil. De spanning was volledig terug in de wedstrijd.

Irnsum realiseerde zich dat er wat moest gebeuren met als gevolg dat er keihard werd geknokt om de voorsprong te behouden. En dat lukte. Mede door toedoen van Simon Hoekstra, die onlangs nog twee melktanden verloor, werd de deur op slot gedaan. Enkele minuten later blies de scheids voor de laatste keer op zijn fluit. Enorme opluchting bij de spelers, technische staf en de supporters. Irnsum verslaat Grou in deze derby met 3-2. Ondanks de matige tweede helft een uitstekende prestatie!

Deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de toppers:
Sietse-Jan Fennema
Simon Hoekstra
Michiel Hoekstra
Albert Hofstra
Sido Brinksma
Marco van der Ley
Jelle Meintema
Danny Stoker
Marco Wijtsma
Het supporterslegioen uit Friens, Reduzum en Jirnsum
Dirk Stoker (scheidsrechter)
Rienk de Vries (coach/sponsor)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen