VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 15 maart 2003 | door Redactie

0

Irnsum F3 krijgt mentale klap

En dat terwijl het nog wel schitterend weer was. Verwachte men storm? Nee, men was een verassingstactiek aan het voorbereiden. In eerste instantie leek deze tactiek goed uit te pakken. Er was zowaar sprake van een taakverdeling: twee verdedigers, en de rest in de aanval. Koploper Gorredijk was duidelijk overrompeld door deze tactiek en had in eerste instantie geen antwoord. Met name Albert Hofstra en Jelle Meintema maakten enkele goede solo’s dwars door het hart van de Gorredijker defensie. Helaas stuitten zij steeds op de laatste man van de tegenstander.
Het leek overigens alsof Gorredijk zelf ook een scheidsrechter mee had genomen. Eén van de leiders liep continu mee met de spelers om nogal luidruchtig aanwijzingen te geven. Scheidsrechter Jan Veenstra stuurde haar op een gegeven moment gelukkig met rood van het veld. De rust was wedergekeerd.

In de loop van de eerste helft kreeg Gorredijk meer grip op de tactiek van Irnsum F3. Dit resulteerde al snel in een tegendoelpunt, gelegenheidskeeper Sido Brinksma was kansloos. U leest het goed “gelegenheids”-keeper. Helaas heeft geen enkele selectiespeler ambities om keeper te worden (zie vacature onderaan deze pagina). Daarom moet er nu om de beurt worden gekeeped!

Op dat moment had Irnsum nog hoop op een goede afloop. Het vertrouwen was er nog, getuige de flitsende driehoekjes van Marco van der Ley, Danny Stoker en Simon Hoekstra. Ze hadden blijkbaar goed opgelet bij de training. Hun combinaties waren oogstrelend en goed ingestudeerd. Toch sloeg het noodlot toe: Gorredijk scoorde 0-2 middels een snelle counter. Hier trof de jirnsumer defensie, bestaande uit Marco Wijtsma en Michiel Hoekstra, geen enkele blaam. Niet alleen waren de Gorredijker strikers snel, ook fysiek hadden ze meer in te brengen. Dat de meeste spelers van Gorredijk wat ouder en meer ervaren waren imponeerde Irnsum F3 niet. Nog steeds vol vertrouwen op een goede afloop gingen we met 0-2 rusten. De limonade smaakte goed, en was binnen 5 seconden achterover gewerkt. Wat dat betreft zijn ze goed op weg om later geselecteerd te worden voor Irnsum 5!


Coaches Rienk en Evert laten van zich horen

Tweede helft: geen daden maar woorden
Voordat we de box verlieten werd er nog even een overwinningslied ingezet: “winnen, winnen, winnen………” klonk er uit de kelen van het Jirnsumer beloftenteam. Sietse-Jan Fennema beloofde er de tweede helft 4 in te zullen schoppen. En dat terwijl hij de tweede helft als wissel moest beginnen. ”krachten sparen”, was zijn argument. Allemaal woorden dus, maar helaas in de tweede helft geen daden want Gorredijk was oppermachtig. Gelegenheidskeeper Mike Dijkstra moest maar liefst 6 keer de bal uit het net vissen. Ondanks dat we de avond ervoor niet naar de kroeg waren geweest, zakte het team als een kaartenhuis in elkaar. Zelfs het inbrengen van wissel Sietse-Jan Fennema kon de ondergang niet meer redden. Hij wist geen van de 4 beloofde doelpunten te maken. De 0-8 nederlaag kwam aan als een mentale dreun. Gelukkig werd er onder de douche weer hard gelachen. Menig speler werd verrast door het ijskoude water uit de watertas. De sfeer was goed, het verlies snel vergeten. Alweer een overeenkomst met Irnsum 5!
Volgende week de derby thuis tegen GAVC F5. Be there !!

Deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de toppers:
Sido Brinksma
Mike Dijkstra
Sietse-Jan Fennema
Simon Hoekstra
Michiel Hoekstra
Albert Hofstra
Marco van der Ley
Jelle Meintema
Danny Stoker
Marco Wijtsma
Het supporterslegioen uit Friens, Reduzum en Irnsum
Jan Veenstra (scheidsrechter)
Rienk de Vries (coach/sponsor)
Evert Hoekstra (assistent-coach/sponsor)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen