VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 18 april 2011 | door Redactie

0

Irnsum grijpt laatste strohalm

Door een 1-0 overwinning op Lemmer hebben de mannen van Koos van Dijk de  laatste kans gegrepen. Omdat ook de overige ploegen in de onderste regionen punten pakten blijft het een lastig verhaal.

Het was een gezellige zondagmiddag op Sportpark ‘de Bining’. Naast het hoofdveld werd een muurkaatstoernooi georganiseerd op de pas geopende kaatsmuur. Met name de oud Europees  Kampioen trok veel aandacht. Het geheel gaf een uiterst sportieve ambiance. Wellicht dat de prima fluitende  heer Wuite hierdoor geinspireerd werd, hij trok namelijk geen enkele kaart.

De eerste helft was gelijkopgaand. Zo hier en daar werden een paar speldenprikjes uitgedeeld maar  echt grote kansen waren er niet. De grootste was voor Schutz, hij schoot voorlangs. Aan Irnsum zijde was het aanvoerder Peter Hottinga die liet zien zich niet bij degradatie  neer te willen leggen. Met voorsprong was hij de beste man op het veld. Hij gaf Irnsum het fanatisme dat de ploeg vorige week op het middenveld ontbrak. Het is dan ook Peter Hottinga die in de 40e minuut de bal net over het doel van Lemmer jaagt. Dichterbij komt Irnsum in de 1e helft niet.

Lemmer komt scherper uit de kleedkamer dan Irnsum. Als gevolg hiervan moet de prima keepende Auke Huistra tot drie tot handelend optreden. Hij komt drie keer als winnaar uit de bus. Na deze kleine storm, neemt Irnsum het weer over onder aanvoering van wederom Peter Hotinga. Kansen komen er voor Alex Keskin (redding keeper), Bennie van Dijk (kopbal in de handen van de keeper) en Julius Huistra (schotin de korte hoek). Uiteindelijk leidt het overwicht van Irnsum in de winnende goal van Douwe Elzinga. Een afgeslagen corner wordt door Peter Hottinga bij Douwe Elzinga gebracht, deze weet met het puntje van zijn knaloranje schoenen de bal achter de Lemster doelman te brengen, 1-0.

De fase na een voorsprong blijkt altijd het moeilijkste voor Irnsum, zo ook nu weer. Nog geen minuut na het doelpunt schiet Romkema naast en kopt de aanvoerder in vrije positie mis. In de allerlaatste minuut redt Auke Huistra zijn ploeg door een bal van Marcel Schutz op magistrale wijze uit de kruising te plukken. Volgende week strijdt Irnsum voor zijn laatste kans, uit bij DTD. Als er niet gewonnen wordt, dan is degradatie een feit. Maar zover is het nog lang niet.

lem

lem_1

lem_2

lem_3

lem_4

lem_5

lem_6

lem_7

lem_8

lem9

lem_10

lem_11


 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen