VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 10 mei 2010 | door Redactie

0

Irnsum had legio kansen nodig tegen Gorredijk: 5-3.

Omdat Oldeboorn jammer genoeg niet won tegen DTD speelt Irnsum aanstaande zondag thuis de eerste van twee wedstrijden tegen een van de periodekampioenen van de 4e klasse B.  

Irnsum kwam, zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk, fel en scherp uit de startblokken.Pupil van de week Jesse van der Velde had voor de aftrap al het doel gevonden, dus een voorbeeld was er. De eerste 10 minuten regende het kansen voor de mannen van Koos van Dijk. Voor deze cruciale wedstrijd, had de trainer een beroep gedaan op oud eerste elftal speler Cor Dijkstra. Zo verhuisde Remco den Dulk naar het middenveld om meer druk naar voren te geven. In de eerste minuut schoot Atze Achttien op een voorzet van Petrus Tiemersma de bal net naast. Een kopbal van een van de Irnsumer aanvallers belandde in de handen van keeper Jildert Bilstra van Gorredijk. Een volgende kopbal van Cor Dijkstra vloog net naast het doel.  Schoten van Remco den Dulk, Atze Achttien en Doeke van der Weide gingen over en naast het doel van Gorredijk. Bij een van de spaarzame uitvallen van Gorredijk werd de bal door de verdediging van Irnsum tot corner verwerkt. Uit deze corner kwam de bal onverwacht door een fout in de verdediging opeens voor de voeten van Michel Hoornstra, die hard inschoot: 0-1.

Het duurde tot de 25e minuut eer Irnsum iets terug deed. Na een snelle aanval zet Atze Achtien de bal scherp voor en kon Remco den Dulk voluit uithalen: 1-1.

Irnsum bleef drukken en speelde achterin 1 op 1. Gorredijk bleef loeren op de gebruikelijke counter. In de 35e minuut had dat bijna succes. Gelukkig ranselde keeper Michel Schippers de ingeschoten bal tot corner. De laatste 10 minuten was het weer Irnsum dat hartstochtelijk aanviel. Het resultaat was een buitenspeldoelpunt, een scrimmage voor het doel van Gorredijk, waarin wel Irnsumer spelers in het doel belandden, maar de bal niet.

Op slag van rust ketste een schot van Peter Hottinga op een woud van benen van de verdedigers van Gorredijk. Na de thee bleef het beeld van de wedstrijd onveranderd.

Een kopbal van Cor Dijkstra ging via de vingertoppen van Jildert Bilsta net naast. En schot van Peter Hottinga ging via de paal alweer naast. Een oude voetbalwaarheid kwam weer uit:

Benut je de eigen kansen niet, dan scoort je tegenstander. In de 56e minuut scoorde Jorrit Bijlsma, na een aantal misverstanden in de verdediging van Irnsum:1-2. Irnsum ging nog meer op de aanval spelen en dat werd even later afgestraft door Johannes Veenstra, hij lobte bal over de te ver voor zijn doel staande Michel Schippers: 1-3.

Irnsum hing na dit doelpunt als een aangeslagen bokser in de touwen. Gelukkig voor Irnsum drukte Gorredijk niet door en wilde deze overwinning koesteren. En wederom ging een voetbalwet op: onderschat je tegenstander niet voordat het laatste fluitsignaal gegeven is.

Op aangeven van de trainer Koos van Dijk wisselde Remco den Dulk en Cor Dijkstra van plek. Cor ging als diepste spits spelen en ruim tien minuten voor tijd betaalde dit zich uit. 

In de 77e minuut schoot hij hard in: 2-3. Irnsum veerde op en voor de tweede maal werd een doelpunt van Atze Achttien afgekeurd wegens buitenspel. In de 88e minuut werd Remco den Dulk, randje strafschopgebied onreglementair gestuit. Cor Dijkstra schoot de vrije schop als een streep in: 3-3. Nu was het Gorredijk, dat naar adem snakte. Irnsum was nu pas echt los, de verdediging van Gorredijk was geklopt en Cor Dijkstra maakte in de 90e minuut een zuivere hattrick: 4-3. Scheidsrechter Visser uit Emmeloord, vaak bezig met zijn eigen show, telde er maar liefst 9 minuten blessuretijd bij. Het was Alex Keskin gegund om in de 97e minuut op eigen kracht 5-3 te laten aantekenen. Jammer genoeg lukte het Oldeboorn niet om van DTD te winnen, zodat Irnsum via nog twee wedstrijden moet proberen om te promoveren naar de derde klasse.

Gor

Gor_1

Gor_2

Gor_3

Gor_4

Gor_5

Gor_6

Gor_7

Gor_8

Gor_9

Gor_10

Gor_11

Cor Dijkstra “Man of the match” Zeer terecht en ook nog 3 doelpunten.

Velen hopen dat Cor er volgende  week zondag weer bij is.

Gor_12

Speler van het seizoen 2009/2010 is geworden Petrus Tiemersma.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen