VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 15 maart 2010 | door Redactie

0

Irnsum heeft off-day tegen hekkesluiter Udiros: 2-4.

 De dwarrelende bal veroorzaakte mede de 0-2 achterstand bij rust en de matige tegenstand van Irnsum resulteerde zelfs in een 0-4 achterstand in de tweede helft. Dat Irnsum toch nog terugkwam tot 2-4 heeft alleen administratieve waarde, maar is toch nog een positieve punt. 

Om even over twee uur floot scheidsrechter Kats uit Heerenveen voor aanvang van de wedstrijd Irnsum tegen Udiros. De nummer twee van de ranglijst in de vierde klasse A tegen de nummer laatst in de vierde klasse. De eerste 30 minuten was er eigenlijk geen verschil tussen de twee ploegen. Irnsum had het beste voetbal maar Udiros won de meeste duels en is feller dan de thuisclub. De aanvallers van Irnsum hadden steeds 1 teen of 1 voet tekort om echt gevaarlijk te worden. Een ogenschijnlijk onschuldige dwarrelbal verschalkte twee verdedigers van Irnsum en aanvaller Jorit Heida passeerde keeper Auke Huistra: 0-1.

Irnsum ging nog meer drukken en de laatste lijn van de verdediging schoof op naar de middellijn. Helaas resulteerde dit in een harde overtreding van Rogier Nugteren in het strafschopgebied: penalty voor Udiros. Werner Valk benutte de strafschop en zo was het 0-2 net voor de thee.

Na de thee en een donderspeech van trainer Koos van Dijk ging Irnsum voortvarend van start.

Aanval na aanval rolde op de achterhoede van Udiros af. Het was Udiros, die weer aan het langste eind trok. Bij de eerste aanval van Udiros belandde de bal bij Romke Faber, die meteen uithaalde: 0-3. Irnsum was de weg kwijt. Passes kwamen niet meer aan en elk duel ging verloren. Udiros speelde, gedragen door de voorsprong, als nooit eerder in deze competitie.

Het werd zelfs 0-4 door Marten Jitze Cuperus in 68e minuut.

Irnsum wisselde en Petrus Tiemersma en Atze Achttien kwamen het elftal versterken.

Ondanks een onnodige rode kaart voor Bennie van Dijk(2x geel) ging Irnsum op jacht naar de tegentreffer. In de 75e minuut haalde Rogier Nugteren hard uit en scoorde de 1-4.

Invaller Klaas de Jong was dicht bij een treffer maar keeper de Vries kon met zijn vingertopper dit verhinderen. In de 80e minuut scoorde Atze Achttien de 2-4 en ging heel Irnsum naar voren om toch nog een beter resultaat te bereiken.

Het bleef echter bij 2-4 voor Udiros, die na afloop deze overwinning vierde, als gold dit het kampioensschap. Voor Irnsum bleef de nederlaag en de wetenschap dat aanstaande zondag de derby tegen Akkrum wachtte. Zelfs de meest trouwste supporters houden hun Irnsumer hart vast.

Udiros

Udiros_1

Udiros_2

Udiros_3

Udiros_4

Udiros_5

Man of the match Johannes v/d Veen

 

 

 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen