VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 3 mei 2010 | door Redactie

0

Irnsum kan maar niet van Oldeboorn winnen.

Dat kansen creëren mooi is, maar dat kansen benutten beter is, was een dure les voor Irnsum, dat nog kans had om rechtstreeks te promoveren. Het waren  drie kansen voor Oldeboorn en drie doelpunten door Arnold Hobma en Ate Bergsma(2x). De eer voor Irnsum werd gered door aanvoerder Remco den Dulk.  

Het begon zo goed voor Irnsum. Het was scherp en geconcentreerd uit de kleedkamer gekomen, met maar 1 doel: winnen tegen Oldeboorn. En kansen waren er in het eerste kwartier zeker. Een vlijmscherp schot van Atze Achttien ketste af op de benen van keeper Siep Bangma. Een gericht schot van Remco den Dulk werd door de keeper van Oldeboorn net met de vingertoppen gekeerd worden. Ook schoten van spits Alex Keskin en een kopbal van Bennie van Dijk belanden niet in het doel van Oldeboorn. Halverwege de eerste helft ebde de strijdlust en het tempo van Irnsum wat weg en kon Oldeboorn af en toe wat terug doen. Op slag van rust was het Arnold Hobma, die twee verdedigers van Irnsum uitkapte en keeper Michel Schippers in de korte hoek verschalkte: 1-0.

Na rust hetzelfde beeld als ervoor, een fel en onrustig aanvallend Irnsum en een rustig verdedigend Oldeboorn. In de 3e minuut  na rust bereikte een lange voorzet Ate Bergsma, die de bal ineens achter keeper Michel Schippers schoot: 2-0.

Het elftal van Irnsum kwam niet meer over deze tegenslag heen. De meeste spelers lieten het het hoofd wat hangen en het tempo zakte tot een bedenkelijk nivo. Het spel speelde zich nu voornamelijk af op het middenveld  met af en toe een hoge bal, die door de straffe wind meer vaart meekreeg, dan de meeste spelers konden inschatten. Het laatste kwartier richtte Irnsum zich op en sleurde  met name Remco den Dulk en Atze Achttien de ploeg naar een beter resultaat.

Het was een prima uitgevoerde aanval van Insum in 80e minuut, die door Remco den Dulk, onhoudbaar voor keeper Bangma, afgerond werd: 2-1.

Irnsum bleef drukken, maar het heilige geloof was er eigenlijk niet meer. Uit een snelle counter van Oldeboorn profiteerde alweer Ate Bergsma, die bal langs keeper Schippers prikte:3-1.

Het was over en uit voor de mannen van Koos van Dijk. Alleen wanneer Oldeboorn aanstaande zondag wint van DTD en Irnsum wint van Gorredijk is directe promotie nog mogelijk, en dat is een schrale troost voor Irnsumer ploeg, die gedurende het gehele seizoen op een tweede plaats in de competitie heeft gestaan.

old

old_1

old_2

old_3

Bijgebrek aan vrijwilligers werd de staand in Oldeboorn niet bijgehouden.        

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑