VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 29 november 2004 | door Redactie

0

Irnsum kan stijgende lijn niet vasthouden.

Het weer was grauw en af en toe viel de motregen loodrecht naar beneden. De trouwe supporters-schare van Irnsum was duidelijk uitgedund door het ere-divisie duel Heerenveen-Feyenoord. Toch was er alle aanleiding om de wedstrijd tegen Friesland positief te benaderen, immers trainer Johnny Nota en de praktisch onmisbare elftalleiders Marten Pander en Jan Sikkema hadden hun verbintenis met de v.v. Irnsum voor nog een seizoen verlengd.
Alle reden voor het elftal van Irnsum om met opgeheven hoofd het duel tegen Friesland tegemoet te zien.
En het begon zo goed voor Irnsum, met als enige kanttekening dat tijdens de warming-up Anne Bertus van der Meulen geblesseerd uitviel.
Bij Friesland was het kommer en kwel: spelers Tromp en Visser geschorst en een verdediger als invaller-keeper.
Irnsum startte voetballend als vanouds vrij sterk, aanval na aanval golfde richting het Leeuwarder doel, de precisie ontbrak echter, de laatste bal richting doel bleef uit, of smoorde in een kluitje spelers voor het Leeuwarder doel.
In de vijfde minuut werd Cor Dijkstra ongelukkig in het gezicht geraakt, hij kon echter verder. Irnsum had het beste van het spel, maar kon niet verhinderen dat Friesland af en toe zeer doelgericht aanviel.
Irnsum voerde de druk verder op en zo kwamen er levensgrote kansen voor Peter Hottinga, Theo Terra en voor Edward Jorna.
De Irnsummer-aanvallers hadden wel tanden, maar beten niet door.
In de zestiende minuut beging Cor Dijkstra op het middenveld een onbesuisde en onnodige overtreding wat hem een dikke gele kaart opleverde.
Na een half uur spelen ging Theo Terra na een slimme doorloopbal alleen door op de keeper van Frieslan, hij wachtte echter te lang en de keeper lag uiteindelijk in de weg. Geen doelpunt. Een paar minuten later liep Cor Dijkstra tegen zijn tweede gele kaart op:
dus rood en Irnsum moest verder met tien man.
Irnsum paste gediciplineerd zijn speelstijl onmiddellijk aan, maakte het speelveld kleiner om het verlies van zijn belangrijke speler op het middenveld goed te maken.
Het directe resultaat was er ook, een open kans voor het doel van Friesland en twee, zelfs drie aanvallers van Irnsum die de bal er toch niet inkregen.
Vijf minuten voor de rust ging laatste man Remco den Dulk op avontuur en soleerde tot de rand van het strafschopgebied, waar hij onderuit gehaald werd. De vrije schop werd door een uitstekende reactie van de keeper van Friesland onschadelijk gemaakt.
Op slag van rust, terwijl de thee of iets anders in de kantine al werd ingeschonken, omzeilde aanvaller Rolf van Friesland de buitenspelval en schoot ongehinderd in de uiterste hoek van het doel: 0-1.
In de tweede helft begon het nog meer te motregenen en was Jouke Riemersma ingevallen voor Doeke van der Weide.

Irnsum begon slap aan de tweede helft, wat leidde tot 0-2 voor Friesland door Jorritsma, na rommelen in de defensie van Irnsum.
Na tien minuten werd het zelfs nog erger, na onnodig balverlies schoot v.d. Kooy raak: 0-3. Irnsum begon met tien man en een grote achterstand ineens weer te voetballen en dat zorgde zowaar voor 1-3 door invaller Dick Hellinga.
Friesland liet zich op eigen helft terugvallen en Irnsum viel met, misschien wel de moed der wanhoop aan, maar het leverde wel legio kansen op, maar geen doelpunten. Alleen al op basis van de cornerverhouding (10-3) verdiende Irnsum een doelpunt, maar volgens een ijzeren wet in het voetbal, die zegt dat als jezelf alle opgelegde kansen mist, de tegenstander er een maakt, werd het 1-4. Jorritsma van Friesland startte op eigen helft een solo en via vier(!) verdedigers van Irnsum scoorde hij beheerst.
Irnsum bleef aanvallen en soms leek het wel een schiettent voor het doel van Friesland, maar het was nooit raak.
Zelfs in de laatste minuut werd na een razendsnelle aanval op rechts de bal tegen de linkerpaal van het Leeuwarder doel gekopt. Keeper Michel Schippers verrichte koppend nog een opmerkelijke redding. Het bleef 1-4 voor Friesland.
De motregen was inmiddels gestopt, het uithuilen en opnieuw beginnen voor het elftal van Irnsum kon beginnen.

Ondanks het verlies toch een compliment voor het tiental, dat alles had gegeven, en is blijven voetballen, en soms is dat toch te weinig.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen