VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 21 april 2008 | door Redactie

0

Irnsum kansloos tegen Oldeboorn: 0-3.

Helaas werd Irnsum op deze winderige zondagmiddag het kind van de rekening. Terwijl Warga en Gorredijk punten pakten, gingen de mannen van Dick Schambach onderuit tegen de zwarte brigade uit Oldeboorn. Alleen in de eerste helft kon de oranje muur van Irnsum met veel kunst en vliegwerk en een dosis geluk stand houden. In de tweede helft gaf het betere aanvalsspel van Oldeboorn de doorslag:0-3.
In de eerste helft was Oldeboorn de duidelijk betere ploeg, met messcherpe aanvallen kwamen zij keer op keer oog in oog met doelman Johan de Jong te staan.
Kansen van achtereenvolgens Eric Mulder, Jelmer Beimin en Hielke Vlietstra werden niet benut. De verdediging van Irnsum met Remco den Dulk als laatste man, kon met veel inspanning voor rust de nul behouden. Mede door het flegmatieke verdedigen van Alex Dijkstra, konden de mannen van Sido Postma, met de wind in de rug, geen sluitende aanval met een doelpunt bekronen. Voor Irnsum kon alleen Theo Terra wat terugdoen, zijn schot ging via de vingertoppen van de keeper van Oldeboorn over.
Na rust verwachte iedereen een beter Irnsum, wat nu met de straffe wind in de rug speelde.
Helaas na vijf minuten wist Tjerk Akkerman met een vlijmscherp schot doelman Johan de Jong te verrassen: 0-1. Trainer Dick Schambach bracht Cor Dijkstra binnen de lijnen, die na een lange blessure weer wedstrijdfit was, om meer druk op de verdediging van Oldeboorn te verkrijgen. Er ontstonden, mede door de wind, kansen voor de aanvallers van Irnsum. De beste was er voor Theo Terra, hij liet de bal echter net iets te ver van zijn voet stuiten.
In de 67e minuut was het Siete Veenstra, die een vrije trap in een keer in de rechterbovenhoek
schoot: 0-2. Dat was het breekpunt in de wedstrijd. De verdediging van Irnsum was moegestreden, en het was Tjerk Akkerman, die 3 minuten later profiteerde van een misverstand tussen de verdediging en keeper Johan de Jong: 0-3.
Het was te prijzen dat dat de Irnsumers bleven knokken voor een beter resultaat, maar het leverde alleen nog maar 1 kans op voor Remco den Dulk, die de bal via de keeper over zag gaan.
Wij gaan er vanuit dat het eerste elftal zich zal herpakken om de confrontatie aan te gaan met aartsrivaal GAVC. Een derby die, waarin het om meer gaat, dan alleen dat ene broodnodige puntje voor Irnsum.

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen