VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 6 april 2009 | door Redactie

0

Irnsum krijgt bonuspunten tegen Geel-Wit : 2-1 overwinning.

1-1 en een kwartier voor het einde 2-1 voor Irnsum. Dat betekende, na de zeperd tegen Franeker, dat de mannen van Dick Schambach zich herpakt hadden, en een uitstekend resultaat tegen de nummer drie van de competitie hadden neergezet.

Het was in de eerste minuten aftasten van beide kanten, Irnsum had wat goed te maken na afgelopen donderavond en ook de uitwedstrijd tegen Geel-Wit voor de wintersstop, speelde zeker mee.

In de 4e minuut was de eerste mogelijkheid voor Geel-Wit, Lars Brouwer schoot, geheel vrijstaand, ver naast het Irnsumer doel. Als antwoord hierop schoot Cor Dijkstra een paar minuten later, de bal, recht in de handen van keeper Rene de Jong van Geel-Wit.

Er ontstond een op en neer gaand spel op het middenveld. In de 27e minuut werd er een corner voor Irnsum genomen door Marcel Brakels, zijn voorzet toucheerde het hoofd van Sjouke Pieter Visser en keeper Rene de Jong was kansloos: 1-0 voor Irnsum.

Het spel bleef een gebeuren tussen de twee verdedigende ploegen. In de 34e minuut de kans voor Irnsum om het duel op slot te gooien, alleen voor de keeper gaf Sjouke Pieter Visser de bal te zacht breed voor, Cor Dijkstra kwam net een teenlengte te kort en Geel-Wit kon counteren. Een weloude voetbalwaarheid werd weer bevestigd, mis jezelf een opgelegde kans, dan maakt je tegenstander uit de tegenaanval een doelpunt. Zo ook Geel-Wit, het was Danny Metz, die met een prachtige kopbal de beide patijen in evenwicht bracht: 1-1.In de tweede helft werd het duel veelal vanuit verdedigende stellingen gevoerd. Het elftal uit Ameland kon elkaar toch wat makkelijker vinden dan Irnsum.De thuisploeg hanteerde steeds vaker de lange bal naar voren, waarbij Cor Dijkstra in de 70e minuut, geheel vrijstaand, net over kopte. Dick Schambach liet Tarik Laarif invallen voor de moegestreden Sjouke Pieter Visser.Het bleek een goeden wissel. Johannes van der Veen, ook al een invaller, veroverde in de 76e minuut de bal op het middenveld en bediende Tarik op maat, hij schoot feilloos in rechterhoek: 2-1. Het laatste kwartier was het billenknijpen voor Irnsum. De verdediging, met een uitstekende keeper Johan de Jong, uitgekookte verdedigers Rogier Nugteren en Alex Dijkstra, met als sluitpost de altijd bikkelende Remco den Dulk, hielden gelukkig stand. Al was een fabuleuze redding van keeper Johan de Jong nodig om de overwinning veilig te stellen. Na wat blessure minuten blies de goed leidende scheidsrechter van Wijk uit Fries voor het laatst en waren drie belangrijke punten behaald.

ameland

ameland_1

ameland_2

ameland_3

ameland_4

ameland_6

ameland_5

 

ameland_7

ameland_8

ameland-11
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen