VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 4 februari 2008 | door Redactie

0

Irnsum krijgt te weinig in derby tegen Warga: 2-2.

Het was inderdaad koud op het sportpark “de Bining”  tijdens de derby van Irnsum tegen Warga. De uitslag van de wedstrijd was bovendien een koude douche voor Irnsum en zijn trouwe supporters. In de extra tijd kwam Warga op gelijke hoogte met Irnsum en bepaalde de eindstand
in de 92e minuut op 2-2.
 
Het begon voor Irnsum vrij voortvarend: in de 5e minuut schoot Theo Terra  keihard op de paal, waar een doelpunt op zijn plaats was geweest. Nog geen minuut later had Warga een antwoord,  en dankzij de vingertoppen van keeper Johan de Jong werd het slechts een corner voor Warga.
In de 17e minuut  raakte verdediger Bennie van Dijk de bal verkeerd en stond  de hele verdediging van Irnsum op het verkeerde been: Auke-Johan Postmus schoof de bal in een leeg doel: 0-1.
Een voorzet van Martin Hiemstra belandde bij Theo Terra, de bal werd door hem hoog over geschoten. De spelers van Warga vonden elkaar wat makkelijker
dan de spelers van Irnsum.  In de 35e minuut schoot Doeke van der Weide de bal hard richting keeper Ronald van der Molen van Warga. De afgeslagen bal lag perfect voor Dirk Kooistra, hij krulde de bal net naast het doel van Warga.
In de tweede helft vervangt Iwan de Jong  Dirk Kooistra. Irnsum krijgt vleugels door de harde wind, die in de lengte-as van het speelveld stond.
Het is Irnsum, dat in de tweede helft het beste van het spel heeft. Aanval na aanval beuken op het doel van Warga. Na 2 corners op rij krult uitblinker Martin Hiemstra de afgeslagen bal in de uiterste hoek: 1-1.
Het spel wordt feller, en de edele delen van Bennie van Dijk worden in een rechtsreeks duel fors geraakt, verzorger Durk de Jong lapt Bennie gelukkig weer op.
In het laatste kwartier  van de wedstrijd vervangt spits Rogier Nugteren  nieuwkomer Atze Achttien. Rogier Nugteren mist na 1 minuut op een haar na de bal vrij voor het doel van keeper Ronald van der Molen.
Een schot van Douwe Elzinga  wordt door een verdediger van Warga van de lijn gehaald. Irnsum blijft drukken en de beloning kan niet uitblijven: uit de mooiste aanval van de wedstrijd, Martin Hiemstra op Iwan de Jong, die met een simpele beweging Theo Terra alleen voor keeper Ronald van de Molen zet, en Theo schiet uiterst beheerst in: 2-1.
Het is dan een kwestie van uitspelen voor Irnsum. Jammer genoeg in de laatste minuut van de blessuretijd komt Warga tot een laatste aanval.
De bal springt vreemd genoeg bijna over keeper Johan de Jong heen, die met uiterste krachtinspanning de bal toch vangt en weer loslaat, zodat Anne Hallema de bal simpel in het lege Irnsumer doel kan schuiven: 2-2.
Pal daarop fluit scheidsrechter Mulder uit Fries voor het eindsignaal.
Irnsum krijgt duidelijk te weinig in deze derby, maar ondanks alles bleef het nog lang gezellig in de kantine.

2-1
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen