VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 22 september 2008 | door Redactie

0

Irnsum krijgt te weinig tegen DIO Oosterwolde 1-1.

 Onder het prima weersomstandigheden en de kundige leiding van scheidsrechter R, Haas uit de stad Groningen, hielden DIO Oosterwolde en Irnsum elkaar de eerste 4 minuten in evenwicht. Na ruim 5 minuten krijgt spits Rogier Nugteren te weinig kracht op de bal voor open doel en dus kan keeper Wichert de Wit van DIO de bal gemakkelijk oprapen. Nog een handvol kansen krijgt het opvallend gemakkelijk combinerende elftal van trainer Fokke de Vries in de eerste helft de kans op de overwinning. Welgeteld 1 kans voor DIO Oosterwolde brengt de 0-1 op het scorebord. Het antwoord van Irnsum in de 26e minuut brengt de eindstand op 1-1. Na een afgekeurd doelpunt voor DIO in de tweede helft en een aantal opgelegde kansen voor Irnsum kan iedereen vrede hebben met 1-1 eindstand.
Het was na 10 minuten van gelijkopgaande strijd Robbie Dijkstra van DIO, die na het uitkappen van drie verdedigers de bal droog in de onbeschermde korte hoek schoot:0-1.
Het bleef bij deze ene kans voor DIO. Irnsum had een handvol kansen met schoten op het doel van Wichert de Wit van Douwe Elzinga, Marcel Brakels, Martin Hiemstra en Marcel Brakels. Het was in de 26e minuut dat een schot van Douwe Elzinga in tweekeer via de keeper in het doel van Oosterwolde verdwijnt:1-1.
Twee gele kaarten voor Martin Hiemstra en Mertijn Wolf maken de administratie voor de eerste helft compleet.
In de tweede helft hetzelfde beeld: een verzorgd fel aanvallend Irnsum dat de kansen niet in doelpunten kan omzetten. Pogingen van Rogier Nugteren, Marcel Brakels en Tarik Laarif treffen net geen doel. De tegenstoot van DIO resulteert in de 88e minut voor een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel, De frustratie druipt van de spelers van DIO af, bij een vrije schop voor Irnsum krijgt aanvaller Jouke Nuil direct rood, na een trappende beweging richting Cor Dijkstra. Met tien man blijft DIO ook de laatste minuten overeind, en dus is een gelijkspel iets
waarbij beide partijen vrede mee kunnen hebben, alleen had Irnsum eigenlijk recht op meer. 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen