VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 15 september 2008 | door Redactie

0

Irnsum laat zijn tanden zien: 1-1- in Harlingen.

De wedstrijd was voor de onpartijdige toeschouwer het aanzien meer dan waard. Jammer dat gele kaarten en zelfs rood voor trainer Fokke de Vries van Irnsum de wedstrijd onnodig ontsierden. Een knappe goal van Harlinger spits Barry Hamstra in de 75e minuut, en een omstreden penalty, die koelbloedig door Martin Hiemstra in 100e minuut werd benut, bracht de eindstand op 1-1-. Harlingen had gedurende de hele wedstrijd een veldoverwicht, maar Irnsum werkte en vocht zich naar voren en was gevaarlijk in het Harlinger strafschopgebied.
Het was de de eerste minuten aftasten van beide kanten. Harlinger speelde zijn eerste competitiewedstrijd na het tragisch overlijden van de penningmeester. Na 1 minuut stilte in acht te hebben genomen, was het Harlingen dat met een vrije trap, randje strafschopgebied voor het eerste wapenfeit zorgde. Op een gevaarlijke voorzet van de rechterkant kon keeper Johan de Jong met een mooie zweefduik redding brengen. Aan Irnsumer zijde was het Martin Hiemstra die in een vol strafschopgebied de bal onvoldoende richting kon geven. Na 10 minuten spelen had spits Barry Hamstra de bal voor het inschieten, maar weer redde keeper Johan de Jong afdoende. Het spel van Harlingen oogde wat verzorgder dan dat van Inrsum. Optisch had Harlingen gedurende de  wedstrijd een overwicht. Irnsum was met zijn lange spitsen gevaarlijker. De cornerverhouding was in de eerste helft duidelijk in het voordeel van Harlingen. Maar de verdediging van Irnsum onder aanvoering van Peter Hottinga gaf vrijwel geen kans weg. Spits Rogier Nugteren was dicht bij de openingstreffer, een been van een Harlinger verdediger voorkwam de treffer.  Een kopbal van Cor Dijkstra  ging net naast. Nog een kopbal van Martin Hiemstra ging aan de andere kant net naast. Irnsum liet zijn tanden zien en Harlingen moest terug. Op slag van rust viel de eerste gele kaart na een felle charge op de benen van Martin Hiemstra. Na de rust een prachtig schot van ruim 30 meter van Martin Hiemstra, dat op de lat uiteenspatte. Een trio gele kaarten voor Irnsumer: Cor Dijkstra, Harlingers: Bart Jan Metselaar en Sjaak Bootsma maakten de wedstrijd er onnodig niet leuker op. In de 75e minuut was het tot tweemaal Marcel Brakels, die  keeper Wichard Postma het leven zuur maakte. Een overtreding op Douwe Elzinga leverde voor Harlinger speler Bart Jan Metselaar de tweede gele kaart op: dus Harlingen met tien man.  Juist in deze overtalsituatie toonde Irnsum zich kwetsbaar. Het was spits Barry Hamstra, die tussen 3 verdedigers van Irnsum keihard kon uithalen: 1-0 voor Harlingen. Om nog wat zout inde wonde strooien liep ook Cor Dijkstra tegen zijn  tweede gele kaart op:dus rood! Trainer Fokke de Vries van Irnsum ging verhaal halen bij scheidsrechter de Vries uit Joure en kreeg prompt een rode kaart! Gelukkig voetbalde Irnsum door. Het was de laatste 5 minuten  weer tien tegen tien. Met passie en overgave vocht Irnsum zich naar voren en dat leverde wat kansen op. Een handsbal van een Harlinger verdedigerspeler leverde in de 100ste minuut een penalty op voor Irnsum. Martin Hiemstra bleef koelbloedig en schoof de bal beheerst in de hoek: 1-1!. Meteen floot scheidsrechter de Vries voor het einde, wat restte was een uitslag waar beide partijen mee kon leven en veel administratief werk voor de wedstrijdsecretaris.  

vv Harlingen verliest 2 punten.

Afgelopen zondag heeft Harlingen zijn eerste wedstrijd gespeeld in de 3e klasse. Als Harlingen het vizier wat scherper had staan, had het ruim kunnen en moeten winnen. Tot overmaat van ramp kreeg Harlingen in de 98e(!!!) minuut ook nog het deksel op de neus door een strafschop welke er geen had moeten zijn.

Harlingen begon uitstekend aan de wedstrijd en men creerde vooral in het begin van de wedstrijd legio kansen. Als het binnen 15 minuten 3-0 had gestaan, was dat volledig in verhouding geweest. De kansen werden echter niet benut, waardoor Irnsum in de wedstrijd bleef. Na 20 minuten ebde het offensief van Harlingen weg en verzandde Harlingen min of meer in het zelfde spel als de tegenstander. Qua elftal kon je in ieder geval zien dat Harlingen over betere spelers beschikt, maar dat is geen garantie voor succes. Harlingen raakte namelijk de grip op de wedstrijd een beetje kwijt,men verspeelde zo vaak onnodig de bal dat Irnsum vanzelf in de wedstrijd kwam. Met name met hoge ballen en corners stichte men gevaar. Pas aan het eind van de eerste helft zorgde Harlingen weer voor dreiging, maar hoe mooi de kansen ook waren, het leer ging er niet in.

Met 0-0 gingen beide ploegen rustten, terwijl er een kansen verhouding bestond van zeker 8-2.

Na de rust kwam het gevaarlijkste moment van de Irnsumers. Vanaf de aftrap ging men op het Harlinger doel af en men poeierde van afstand met een fantastisch schot op de deklat.Direct hierna kreeg Harlingen een 100% kans, maar ook nu werd gemist.

Je kon eigenlijk op het 1e doelpunt van Harlingen wachten, want van zoveel kansen moest er uiteindelijk toch eentje benut gaan worden. Tot de 65e minuut aanbrak. De tot dan toe onopvallend fluitende scheidsrechter besloot na een legale slijding van Bart-Jan Metselaar om Bart-Jan zijn tweede gele kaart te geven, wat uitsluiting betekende.

Gelukkig voor Harlingen kwam men na deze uitsluiting vrijwel direct op 1-0, door een uitstekende actie van Barry Hamstra in de 70e minuut.Na deze volkomen terechte 1-0 kreeg Harlingen nog zeker 4 a 5 opgelegde kansen, waaronder een 1 tegen 3 situatie, maar het lukte niet om definitief afstand te nemen. Als in de 85e minuut ook nogeens de aanvoerder van Irnsum volkomen onterecht van het veld gezonden, lijken de punten dan toch in Harlingen te blijven.

Maar zoals zo vaak gebeurd dan toch waar je als Harlinger bang voor bent. In de 98e(!!!) minuut maakt Irnsum 1-1 uit een wederom compleet onterecht gegeven strafschop.
Uit een afgeslagen corner, wordt de bal in het 16 meter gebied van Harlingen gebracht. De totaal ongevaarlijke boogbal wordt door Elmer Bijma op de borst onder controle gebracht en weggewerkt. Terwijl het spel doorgaat en er geen Irnsumer appelleerde voor een eventuele handsbal,gaf de scheidsrechter toch een strafschop. Dit kadootje werd dankbaar in ontvangst genomen door Irnsum en feilloos binnen gewerkt.

Al met al een telleurstellende middag voor al wat Harlingen is. Ondanks dat Harlingen niet in vorm was creerde het zeker 15 goede mogelijkheden. Als je deze niet in doelpunten weet om te zetten, dan verdien je misschien ook wel niet om te winnen. De nasmaak is echter nog bitterder als men door een arbitrale dwaling de punten moet inleveren.

Gelukkig voor Harlingen kan de teleurstelling aankomende woensdag al weggespeeld worden, als men in de beker dient aan te treden tegen oude bekende DTD.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen