VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 3 april 2009 | door Redactie

0

Irnsum loopt tegen 7klapper aan: 0-7 verlies tegen Franeker.

Vanaf de eerste minuut hielden de elf van Franeker onder fanatiek coachende trainer Andre Onclin, druk op de verdediging van Irnsum. Dat resulteerde in de 9e minuut, na een te korte terugspeelbal vanaf het middenveld, in een vrije kans voor Jaap Wouters, hij gaf keeper Johan de Jong geen kans: 0-1. De verdedigende tactiek van trainer Dick Schambach werd verlaten en zo gaf Irnsum te veel ruimte weg tegen het veel scherpere Franeker. Het werd in drie minuten tijd 0-4 door doelpunten van Roelof Lousma en Tjitte Bonnema. Dat het uiteindelijk 0-7 werd was meer voor de statistieken.
Direct na de aftrap trok Franeker fanatiek ten stijde. De thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen Irnsum lag bij de spelers nog zwaar op de maag. Franeker beschikte deze wedstrijd weer over de eerder geschorste spelers Frank de Vries en Arjan Timmer. Vooral de laatste speelde als een echte regisseur een sublieme wedstrijd. Al na 3 minuten moest Marcel Brakels de bal vanaf de eigen doellijn wegwerken. In de 9e minuut was er geen houden aan: Jaap Wouters scoorde de 0-1. Irnsum verliet zijn verdedigende stellingen en wilde op zoek naar de tegentreffer. Maar de combinaties waren niet sluitend genoeg, de passing was onzorgvuldig en zo speelde Irnsum het veel scherpere Franeker in de kaart. In drie minuten tijd werd het, wederom door onnodig balverlies: 0-4. Eerst was het tweemaal Roelof Lousma en daarna via een splijtende pass van Arjan Timmer, Tjitte Brouwer die ongehinderd kon scoren.
Roelof Lousma maakte kort voor rust met zijn derde doelpunt een heuse hattrick: 0-5.
In de tweede helft kwam Irnsum agressiever op het veld. Dat resulteerde voor het eerst wat druk op de verdediging van Franeker. Helaas werd er bij de eerste tegenaanval van Franeker in het strafschopgebied van Irnsum aan de noodrem getrokken: penalty. Roelof Lousma maakte zijn vierde treffer: 0-6. Halverwege de tweede helft, verrichte keeper Koen Oosterveld van Franeker zijn eerste redding. Hij gebruikte echter zijn handen buiten het strafschopgebied en dus kon scheidsrechter Martijn Gerbrandy uit de stad Groningen niets anders dan de rode kaart geven. Speler Jaap Wouters werd keeper en Franeker moest met 10 man verder. Irnsum richtte zich op en dat leverde zowaar 7 corners op. Helaas leveren corners geen punten of doelpunten op.
Het laatste doelpunt werd gemaakt door invaller Ronny Pattynama: 0-7. Bij Irnsum viel voor het laatste kwartier Julius Huistra in. In de laatste minuten mocht Klaas de Jong voor de eerste maal zijn speelminuten maken in het eerste elftal. Het eredoelpunt werd Irnsum niet gegund, al waren Marcel Brakels en Theo Terra er dichtbij. Bij Irnsum moet de spelers deze wedstrijd maar snel vergeten, alleen het gevoel van de 1-0 overwinning, vorige week zondag tegen Franeker, moet weer boven komen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen