VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 8 september 2008 | door Redactie

0

Irnsum maakt goede start: 2-0 winst tegen ONB.

 Foto’s komen nog
 
De weersomstandigheden waren zondagmiddag niet erg gunstig. Zware regenbuien trokken over het sportpark “De Bining”. De straffe wind stond in de lengterichting over het speelveld. De eerste twintig minuten waren van beide kanten erg aftastend. Het in het resterende deel van de eerste helft waren de ploegen vrijwel gelijkwaardig, een dood spelmoment besliste in het voordeel van Irnsum. In de tweede helft was het billenknijpen voor Irnsum. Pas in de 80e minuut, wederom in een dood spelmoment, besliste Irnsum de wedstrijd.
 
Het was voor de toeschouwers echt afzien op het sportpark “De Bining”. Ragfijne motregen werd afgewisseld met striemende regenbuien. Over de eerste helft waren er weinig wapenfeiten te vermelden. Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter J.Hes uit Steenwijk hielden beide ploegen elkaar goed in het evenwicht. Beide ploegen speelden verzorgd combinatievoetbal op het middenveld. Zowel keeper Johan de Jong van Irnsum en keeper Sven van Geffen van ONB hadden vrij weinig te doen.
In de 21e minuut was er een ziedend schot van Douwe Elzinga, dat net naast het doel belandde. Twee minuten later was het ONB dat middels Simon Brilstra via de handen van Johan de Jong de bal corner schoot. Rogier Nugteren pakte de eerste gele kaart van de wedstrijd. Terwijl de thee al klaar stond kreeg Irnsum nog een vrije schop. De bal werd door Sjouke Pieter Visser perfect op het hoofd van Martin Hiemstra gedeponeerd, die de bal foutloos in het doel kopte: 1-0 in de 47e minuut.
In de tweede helft kwam ONB duidelijk beter uit de kleedkamer dan Irnsum. Trainer Hielke Kerkstra had zijn mannen opgedragen het speelveld wat kleiner te maken. Dat lukte prima en de achterhoede van Irnsum kwam zwaar onder druk. De cornerverhouding 11 tegen 3 in het voordeel van ONB sprak voor zich. Het regende dus corners voor het doel van Johan de Jong, waar vooral Peter Hottinga een puike wedstrijd speelde. Keeper Johan de Jong maakte overuren. Een harde schuiver van de ingevallen Thommy Saija belandde net naast het Irnsumer doel. De druk op de achterhoede van Irnsum nam toe. Een vrije schop van ONB belandde op de lat en werd met veel moeite tot corner verwerkt. De invallers aan Irnsum-zijde: Atze Achtien, Wim de Wit en Remco den Dulk konden ook het tij niet keren. Pas in 80e minuut was het Cor Dijkstra, die een vrije schop feilloos in de rechter bovenhoek schoot, en Irnsum de overwinning bracht. ONB liet de kopjes hangen en Irnsum voetbalde ineens weer als in de eerste helft van de wedstrijd.
Na 5 extra minuten hield scheidsrechter J. Hes het voor gezien en floot af. De eerste 3 punten voor Irnsum waren binnen!   
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen