VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 11 mei 2009 | door Redactie

0

Irnsum maakt het zichzelf erg moeilijk: 1-2 verlies tegen Lemmer

oranjehemden, in de 15e minuut schoot Cor Dijkstra de bal ineens in de verste hoek:1-0. In de tweede helft scoorde Lemmer tweemaal, ondanks een beter Irnsum, in de 53e minuut via Roelof Romkema en in de 86e minuut Marcel Schutz: 1-2.Het wordt dus erg moeilijk aanstaande zondag in Lemmer.

Onder prachtige weersomstandigheden en onder grote belangstelling floot scheidsrechter de Graaf uit Elsloo om even over twee voor de eerste van de twee wedstrijden om een plaats in de derde klas tussen Irnsum en Lemmer. Het was Lemmer dat via zijn meest productieve spits Marcel Schutz in de vierde minuut zijn aanvallende bedoelingen duidelijk maakte, de spits schoot alleen voor keeper Michel Schippers hoog over. Irnsum speelde vanuit een gesloten verdediging met de snelle spitsen Tarek Laarif en Cor Dijkstra als aanspeelpunten via de lange bal. Een mooie aanval uit het boekje, opgezet door laatste man Remco den Dulk via Peter Hottinga, de voorzet werd door Cor Dijkstra in de 15e minuut ineens onhoudbaar in de rechter bovenhoek geschoten: 1-0. Lemmer hield in de rest van de eerste helft het beste van het spel, Irnsum bleef loeren op de counter. Het resulteerde in een schot van Petrus Tiemersma, alleen voor de keeper staande, schoot hij de bal over het doel van Lemmer. In de tweede helft hetzelfde beeld als in de eerste helft, een schot van Ricordo Lodder belandde net naast het doel van Irnsum, het antwoord van Douwe Elzinga, een hard schot, ging net over. In de 53e minuut maakte Roelof Romkema de aansluittreffer voor Lemmer, hij kapte twee man van de verdediging van Irnsum uit, en scoorde beheerst: 1-1. Het spel werd fysieker, aanvallers Sjouke Pieter Visser en Alex Keskin worden door trainer Dick Schambach ingezet. Het leverde een handvol kansen op voor Irnsum. In de 72e minuut ontstond de grootste kans voor Irnsum: Sjouke Pieter en Alex Keskin counterde de verdedigers van Lemmer simpel uit, alleen het laatste tikje werd door een verdediger van Lemmer van de doellijn gehaald. In de 80e minuut schoot Alex Keskin met behulp van “de hand van God” de bal in de touwen. Helaas werd dit doelpunt op advies van de grensrechter afgekeurd en leverde Alex een gele kaart op wegens hands.

In de 86e minuut soleerde Marcel Schutz langs de verdediging van Irnsum, keeper Michel Schippers kwam onnodig ver uit zijn strafschopgebied en Marcel Schutz scoorde hierdoor vrij gemakkelijk:1-2. Het eindoffensief van Irnsum leverde wel kansen op, maar geen doelpunten. Dus heeft Irnsum de zware opgave om in uitwedstrijd tegen Lemmer tweemaal te scoren en geen tegendoelpunt weg te geven om handhaving in derde klas mogelijk te maken.

lem1

De leider van lemmer werd weggestuurd  na opmerkingen op de leiding

lem1_1

Dit was de beste kans op 2 – 1 Sjouke Pieter komt net te laat op de voorzet van Alex.

lem1_2

lem1_3

lem1_4

lem1_5

lem1_6

lem1_7

lem1_8

Hiermaakt Alex duidelijk hands onder het toeziend oog van zij aanstaande bruid.en schoonmoeder.

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen