VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 12 maart 2007 | door Redactie

0

Irnsum maakt koppositie waar.

van de fysiotherapeut van de eerste en tweede selectie: Klaas Jissink.
En het leek de eerste 10 minuten wel of de elf van Irnsum nog onder de indruk waren. Irnsum was slordig in de passing en Nicator was zeker op het middenveld heer en meester.
De eerste aanvallende speldenprikken waren dan ook van de Nicator voorwaartse, keeper Johan de Jong bleek echter een gedegen sluitpost.

Na ruim een kwartier begon het voor Irnsum beter te lopen. Toch leken de mannen van Nicator elkaar gemakkelijker te vinden. Uit een standaard situatie,
een slim genomen vrije schop door Theo Terra, werd de bal door Cor Dijkstra keihard ingekopt. Keeper Bloem ronselde met een katachtige reactie de bal corner.
Hierna volgden nog kansen voor Rogier Nugteren en tot tweemaal toe Jonathan Heeremans. De keeper, paal en lat bleken een doelpunt in de weg te staan.
Bij de uitvallen van Nicator had Irnsum geluk dat de aanvallers hun vizier verre van zuiver hadden staan.
In de 44e minuut was het een vliegend schot, dat door keeper Johan de Jong
stijlvol gepakt werd. En net toen de thee al klaar stond, werd Martin Hiemstra
onderuit gehaald binnen het strafschopgebied van Nicator: Penalty!
Cor Dijkstra maakte vanaf elf meter geen fout: 0-1 voor Irnsum.
De tweede helft was nog amper begonnen, of Rogier Nugteren schatte een lange voorzet goed in en kopte de bal over de verbaasde keeper Bloem: 0-2.
De wedstrijd was eigenlijk gespeeld. Irnsum begon steeds beter te voetballen en hield het tempo hoog. Het leverde via de mooiste aanvallende actie van de middag op: een met veel gevoel getrapte bal vanuit de achterhoede bereikte op links Rogier Nugteren, die de bal direct op Theo Terra gaf en hij schoot snoeihard in de uiterste hoek: 0-3.
Rogier Nugteren maakte het met een geslaagde solo af: 0-4.
Aan het eind van de wedstrijd werd Irnsum in de achterhoede wat nonchalant.
De verdediging van Irnsum en keeper Johan de Jong stonden allemaal op het verkeerde been en aanvaller Galien van Nicator lobte de bal over alles en iedereen heen: 1-4.
De scheidsrechter floot na 5 minuten blessuretijd af: Irnsum had er weer 3 punten bij en blijft koploper in de vierde klasse A!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen