VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 8 februari 2005 | door Redactie

0

Irnsum moeizaam uit de winterstop.

Bij Drachten ontbraken nogal wat vaste krachten, ook bij Irnsum personele problemen: Jouke Riemersma en Bennie van Dijk zijn nog steeds geblesseerd, keeper Michel Schippers licht geblesseerd. Edward Jorna is op eigen verzoek uit de eerste selectie gestapt. Nieuwe gezichten zijn: Jancko Postumus, Wim de Wit en Auke Huistra. De net 30 jaar geworden Cor Dijkstra begon licht geblesseerd aan de wedstijd en speelde hierdoor in de laatste linie, zodat Remco den Dulk opschoof naar het middenveld.

Het was Drachten die het beste uit de startblokken kwam.
In de 5e minuut werd de bal na een snel genomen vrije schop op rechts via de razendsnelle buitenspeler A. Bernardina strak voorgegeven waar L. Broer ongehinderd met een professionele curve inkopte: 0-1.
Irnsum was door dit snelle doelpunt duidelijk aangeslagen. Het bracht vijf minuten later via een snelle pass uit het middenveld Peter Hottinga in een kansrijke positie voor het doel van Drachten, hij schoot echter net over.
Gaandeweg begon Irnsum op basis van inzet en werklust de wedstrijd onder controle te krijgen. Na ruim een half uur spelen kreeg Rogier Nugteren een dot van een kans, zijn schot werd knap door keeper L. Laanstra gestopt.
Na 35 minuten krijgt Irnsum loon na werken: uit een perfect genomen corner door Bernard Dijkstra kon Dirk Kooistra van dichtbij inkoppen: 1-1. Irnsum kreeg nu steeds meer vat op de wedstrijd en begon de opbouw van Drachten al vroeg te storen. Drachten gokte op een snelle uitval via de lange bal, en in de 40e minuut had dat onverwacht succes: de verdediging van Irnsum bleef eerst staan voor vermeend buitenspel en Pieter Siesling wilde terugspelen op keeper Auke Huistra, hij deed dit echter te zacht, zodat het voor S. Kingma van Drachten simpel scoren was: 1-2.
Ondertussen had scheidsrechter B.Oord zich al voorzien van een rood shirtje in plaats van het licht blauwe shirtje dat te veel op het tenue van Drachten leek.
Op slag van rust krijgt A.Bernardina bij weer een uitval van Drachten een prima kans, hij gaat echter voor eigen succes en voor alles wat Irnsum lief is, schiet hij gelukkig naast, in plaats van af te geven op een vrij staande medespeler.

Na een lange rust, begonnen de ploegen aan de tweede helft. Irnsum had Douwe Elzinga ingebracht voor Pieter Siesling. Scheidrechter B. Oord had nu een geel-zwart shirtje aangetrokken, maar deze verkleedpartijen hadden gelukkig geen invloed op zijn vakkundige fluiten.
Keeper Auke Huistra raakte even geblesseerd, maar liet direct hierop zien weer helemaal fit te zijn op een schroeiend schot van een van de aanvallers van Drachten.
Ook nu komt Drachten beter op dreef, met snelle uitvallen via de razendsnelle buitenspelers blijft Drachten erg gevaarlijk. Na ruim een kwartier is het weer raak; P. Jellema kon ongehinderd scoren: 1-3. Trainer Johnny Nota wisselde nu noodgedwongen: Jancko Posthumus wordt vervangen door Sjouke Pieter Visser, Dirk Kooistra wordt vervangen door Theo Terra.
Cor Dijkstra schoof na een half uur op naar zijn oude stek op het middenveld en Remco den Dulk speelde nu weer laatste man. De invallers en de omzetting gaven Irnsum weer nieuwe bezieling en in het laatste kwartier pakte Theo Terra zijn doelpunt mee: 2-3. Hij had er volgens ingewijden lang op getraind. Irnsum probeerde nu door te drukken, op basis van werklust en inzet was een derde doelpunt verdient geweest. Sjouke Pieter Visser was er heel dicht bij, alleen voor de keeper schoot hij jammer genoeg hoog over.
De laatste vijf minuten waren ook voor de onpartijdige toeschouwers bloedstollend. Eerst werd tijdens een scrimmage langs de zijlijn het radiohokje van Jappie Hallema bijna omver gekegeld, hij kwam zelf gelukkig met de schrik vrij. Minder gelukkig was keeper Auke Huistra van Irnsum, die tijdens zijn eerste wedstrijd in de laatste minuten tijdens heldhaftig uitlopen aan het hoofd geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door veldspeler Fokke Kooistra, Irnsum had immers al zijn wissels al gebruikt.
Irnsum bleef vechten voor het gelijke spel en Rogier van Nugteren had vrij baan naar het doel van Drachten toen hij op het randje van strafschopgebied door de keeper van Drachten onderuit geschoffeld werd. Na de gele kaart en een vrije schop, die over ging, was het afgelopen: 2-3 voor Drachten.

Een tegenvallend resultaat voor Irnsum, dat voetballend te weinig bracht, maar op basis van inzet en werklust toch meer verdiend had. Maar er komen nog meer wedstrijden……
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen