VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 6 september 2010 | door Redactie

0

Irnsum morele winnaar in voetbalgevecht tegen Stiens.

Een forse nederlaag leek in het verschiet. Maar Irnsum rechtte zijn rug en kwam driemaal terug vanuit een achterstand en kwam zelfs op voorsprong. In de laatste blessure minuten werd door Stiens vanuit een penalty, het gelijkspel binnengehaald, waar beide partijen, achteraf gezien, mee konden leven.   
Met de nieuwe shirts, waarbij de hoofdsponsor Elzinga zich weer voor 5 jaar vastlegt, werd de aftrap verricht onder wakend oog van scheidsrechter Denissen uit Sneek. Het was Stiens, dat vanaf het beginsignaal de wedstrijd dicteerde. Na ruim 8 minuten was het Johannes Dijkstra, die op een voorzet van Harmen Visser, liggend inkopte: 0-1. Na 10 minuten kwam voor Irnsum de volgende tegenslag: aanvaller Dirk de Jong moest geblesseerd afhaken plaats maken voor Rogier Nugteren. Na 22 minuten werd Evert Boersma i n het strafschopgebied gevloerd: penalty. Doeke van der Weide scoorde via de binnenkant van de paal:1-1. Irnsum werd in het tweede gedeelte van de eerste helft feller en trok het veldoverwicht naar zich toe. Schoten van Rogier Nugteren en Petrus Tiemersma raakten echten geen doel. Aan de andere kant keepte Stefan van der Ley heel volwassen op een schot van Harmen Visser. In de tweede helft kwam Stiens feller uit de kleedkamer: 1-2 na 3 minuten na een kopbal van Harmen Visser op een splijtende voorzet. Irnsum moest nu komen en deed dat ook.  Het werd een beeldschone combinatie tussen Douwe Elzinga(voorzet), Rogier Nugteren(kopbal) en Julius Huistra met een subliem hakje, die de stand op 2-2- bracht.
In de 66e minuut kwam het antwoord van Stiens, vanuit een afgeslagen corner, de inlopende Waling Meijer, die 2-3 liet aantekenen. Irnsum ging direct vanaf de aftrap in de aanval, dat resulteerde in vinnig schot van Rogier Nugteren, dat ineens achter de verbouwereerde keeper Sander van Driesten tegen de touwen sloeg: 3-3. Uit een corner trok Irnsum voor het eerst de voorsprong naar zich toe. Bennie van Dijk haalde in twee keer uit en scoorde 4-3 in 78e minuut. Irnsum ging de overwinning verdedigen en liet zich in de laatste blessureminuten op eigen helft terug vallen. Even had Petrus Tiemersma de eindoverwinning op zijn schoen, zijn lob belandde via de lat echter over het doel. In de hierop volgende aanval van Stiens moest Remco den Dulk aan de noodrem trekken in het strafschopgebied. Paul Sydsma benutte de toegekende penalty en bracht de stand in de 92e minuut op 4-4. Dat werd na 94 minuten ook de eindstand, waarin beide partijen zich wel konden vinden, al was Irnsum wel de morele winnar door tot driemaal terug te komen uit een achterstand.     

 

Stiens_13

Doeke van der Weide scoorde via de binnenkant van de paal:1-1.

Stiens_15

Stiens_28

Stiens_34

De nieuwe leider Egbert v/d Meer in actie.

Stiens_38

vinnig schot van Rogier Nugteren, dat ineens achter de verbouwereerde keeper Sander van Driesten tegen de touwen sloeg:

Stiens_60

Bennie van Dijk haalde in twee keer uit en scoorde 4-3

Stiens_65

. Even had Petrus Tiemersma de eindoverwinning op zijn schoen, zijn lob belandde via de lat echter over het doel.

Stiens_70

Man of the match Julius Huistra.

Wedstrijdprogramma staat voortaan rechts onderaan de submenu’s

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑