VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 4 oktober 2010 | door Redactie

0

Irnsum onderuit tegen Harlingen.

 

Irnsum zelf had het nog moeilijker om de bal uiteindelijk in het doel te krijgen, zodat Harlingen toch redelijk gemakkelijk in de tweede helft de lange wedstrijd kon uitspelen. De lengte van de wedstrijd had vooral te maken met de vele blessures op het veld.

De lijst met geblesseerden bij Irnsum was lang:  Remco den Dulk, Johannes van der Veen, Dirk de Jong, Auke Huistra, Peter Hottinga en zelfs vaste grensrechter Klaas de Haan waren er niet bij in de wedstrijd tegen Harlingen. 

De_kneusjes

Scheidsrechter Mulder uit Meppel floot om even over twee uur het begin van de wedstrijd. De straffe wind stond in de lengterichting van het goed bespeelbare veld. Bij Irnsum stond keeper Johan de Jong weer als vanouds in het doel en kwam Peter Siesling over van het tweede elftal. De geschorste Bennie van Dijk was het oneens met de hoogte van de schorsing en had bezwaar hiertegen gemaakt en was dus speelgerechtigd. Trainer Koos van Dijk had zo toch, ondanks de vele blessures een kwalitatief goed elftal neer gezet. In de eerste 10 minuten was het aan beide zijden aftasten, met veel spel op het middenveld. Na 10 minuten was het Irnsum dat het initiatief naar zich toetrok. Schoten van Petrus Tiemersma, Douwe Elzinga en Rogier Nugteren raakten echter de ballenvanger of het hek naast het doel. Na ruim een half uur viel Wim de Wit opnieuw uit met een hamstring blessure. Zijn vervanger Jonathan Heeremans bracht nog meer snelheid in de aanval van Irnsum, ondersteund door aangewakkerde wind. In de 37e minuut belandde een voorzet van rechts spits Barry Hamstra, die met zijn rug naar het doel van Johan de Jong stond, en met een acrobatische sprong schoot hij de bal achterover langs de verbouwereerde keeper Johan de Jong: 0-1. In de laatste minuut voor de rust was Alex Keskin dicht bij de “anschlus”treffer. Hij schoot de bal na een solo naast het doel van keeper Hessel Zuiderhof. In de tweede helft kwam Irnsum fel uit de kleedkamer. Inmiddels liep de ziekenboeg bij Irnsum behoorlijk vol: Julius Huistra kwam de geblesseerde Evert Boersma vervangen. Ook Douwe Elzinga moest na een botsing met Stefan Adema geblesseerd het veld verlaten. Zijn plek werd ingenomen door Jawoh Bah. Irnsum speelde nu tegen de wind in beter dan met de wind mee. Het was nu Harlingen dat de ballen te hard en te snel naar voren schoot. Rogier Nugteren was dicht bij de 1-1, helaas ging zijn schuiver net naast. Ook Alex Keskin had een goede mogelijkheid. In de laatste 20 minuten was het voor Irnsum wat op, Harlingen leunde vrij ontspannen met de 0-1 voorsprong en loerde op de counter.  In de 73 minuut, na 2 corners voor Harlingen, had de achterhoede van Irnsum veel commentaar op scheidsrechter Mulder en vergat te verdedigen. Dat was voor spits Barry Hamstra een buitenkans, ongehinderd kon hij inschieten: 0-2. Irnsum wilde hierna nog wel, maar kon eigenlijk niet meer. Julius Huistra kopt nog net over na een prima voorzet van Atze Achttien. Het spel lag de laatste minuten vaak stil door allerlei blessures, zodat het meer een aflevering leek van Trauma Centrum dan van een voetbalwedstrijd. De scheidsrechter liet wel 10 minuten blessuretijd doorspelen, maar dat veranderde de stand niet: 0-2 voor Harlingen. Een hele opgave voor leiders en trainer Koos van Dijk om voor de volgende week in de uitwedstrijd tegen Zwaagwesteinde een fit elftal neer te zetten.        

 

 Harl

Harl_1

Harl_2

Harl_3

Harl_4

Harl_6

Harl_8

Harl_9

 

 

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑