VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 10 april 2006 | door Redactie

0

Irnsum op de weg terug

 
Irnsum trainer Wim Huizing waarschuwde vooraf om scherp te beginnen. Het gebeurt te vaak dat de mannen van Huizing in een thuiswedstrijd vroeg op achterstand komen en zich dan weer terug moeten knokken. De eerste minuten beginnen dan ook voorzichtig met twee aftastende ploegen. De eerste kleine kans is er voor Irnsum maar de voorzet van Jouke Riemersma wordt door de DTD verdediging onderschept. In de tegenaanval is het DTD die Irnsum-goalie Michel Schippers test. Gelukkig laat Michel zien dat hij een bekwame keeper is en pareert de schoten van Steffan Hansma en Hendrik Harm Kingma met zijn vuisten.

Dan de 13e minuut, door miscommunicatie in de Irnsum verdediging is het de rechtsbuiten die van dichtbij op doel mag schieten. Schippers weet de bal in eerste én tweede instantie nog te keren, maar de derde inzet van Remco Bijlsma wordt hem te veel. Volgens de Irnsum spelers heeft de bal de lijn niet gepasseerd maar grensrechter Klaas Betten wijst in alle eerlijkheid naar de stip, een gebaar wat de scheidsrechter overneemt.

Waarvoor gewaarschuwd was gebeurd toch, een vroege achterstand. Dit is voor Irnsum het sein om een tandje hoger te schakelen. Het is weer Jouke Riemersma die uitstekend zijn mannetje passeert en de achterlijn haalt, ook deze voorzet wordt helaas vroegtijdig onderschept. Vervolgens is het Dick Hellinga die met een prima individuele actie zijn mannetje passeert en in het zijnet schiet. Irnsum creëert zich een overwicht en het wachten is op de verdiende gelijkmaker. Hiervoor moet het in grote getallen opgekomen publiek wachten tot de 40e minuut. Een vrije trap van zo’n 20 meter. Pieter Siesling ziet dat de muur niet goed wordt neergezet en knalt de bal strak tegen de touwen. Gesterkt door het doelpunt probeert Irnsum voor rust nog op voorsprong te komen. Dit is echter te veel van het goede, alleen een kopkans van Fokko Kooistra gaat voorlangs.

De tweede helft moet Irnsum tegen de wind in voetballen. Dat dit niet altijd een nadeel is bewijzen de Oranjehemden in de 52e minuut. Het is de sterk spelende Jouke Riemersma die met een listig steekballetje van Marcel Terra de achterlijn weet te halen. Zijn strakke voorzet wordt met de punt van de schoen door Rogier Nugteren tot doelpunt gepromoveerd, 1-2.

DTD moet nu komen, de spelers van trainer Daniël Schmidt proberen het middenveld in handen te krijgen maar het fysiek sterkere Irnsum blijft fier overeind. DTD schuift laatste man van der Zwaag door en gaat achterin één op één spelen. Het levert DTD een vrije trap op, ongeveer op dezelfde plaats als Siesling eerder aan mocht leggen. De bal wordt richting kruising geschoten maar ook op dit schot heeft Schippers een goed antwoord. De irritatie sluipt in het spel van DTD hetgeen ze twee gele kaarten oplevert voor praten.

In de 80e minuut wordt de moegestreden Dick Hellinga vervangen door Patrick Nugteren die met zijn snelheid voor gevaar moet stichten bij de tegenaanvallen. Deze taktiek levert Irnsum in de slotminuten een drietal grote kansen op. Met wat meer overleg had Irnsum de wedstrijd ruim voor tijd moeten beslissen, het is echter keeper van der Burg die drie keer als winnaar uit de strijd komt. Zo blijft het spannend tot de laatste minuten. DTD probeert nog één keer aan te zetten maar mist de kracht om echt gevaarlijk te worden.

Om 15:48 fluit scheidsrechter Venema voor de laatste keer op zijn fluit. Drie mooie punten voor Irnsum die hiermee zijn pijlen weer kan richting op het halen van de nacompetitie. Hiervoor moet komende zondag, thuis gewonnen worden van het in zwaar weer verkerende Dronrijp.

Opstelling Irnsum: Michel Schippers, Doeke van der Weide, Fokko Kooistra, Pieter Siesling, Douwe Elzinga, Jouke Riemersma, Dick Hellinga (Patrick Nugteren, 80), Dirk Kooistra, Martin Hiemstra, Rogier Nugteren, Marcel Terra
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen