VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 18 april 2005 | door Redactie

0

Irnsum op eigen kracht op de weg terug !

Het was precies twee uur toen scheidsrechter Minnema uit Vegelinsoord, in een nevelig Akkrum voor de aftrap blies.
Akkrum kwam als een speer uit de startblokken, fel en hongerig naar de bal. Het leidde tot direct een knal op het doel van Rene v.d. Meer, die inviel voor de geschorste Michel Schippers, Rene redde beheerst. Daarna testte zowel Germ Postma als Broer Voolstra de keepers kwaliteiten van Rene v.d. Meer. En een kopbal van Rick Schroder mocht er ook zijn. Akkrum blijft het eerste kwartier drukken, Irnsum keek verbaasd toe, en alleen het schot van Peter Hottinga in de 6e minuut was het enige wapenfeit. Spits Rogier Nugteren, eindelijk terug van een blessure, stond heel eenzaam op de helft van Akkrum.

In de 14e minuut kopte Tjerk v.d. Velde volledig vrij voor het Irnsummer doel net naast. De verdediging van Irnsum wankelde, en een minuut later was het mis: uit een vrij schop, schoot Rick Schroder de bal ongehinderd in het Irnsummer doel, 1-0. Net als tegen Robur was de verdediging van Irnsum de weg kwijt, Tjerk v.d. Velde maakte 5 minuten later, na wederom geklungel in de verdediging er 2-0 van.
Akkrum controleerde en consolideerde de gehele verdere eerste helft. Keeper Johan v.d. Sluis van Akkrum had amper iets te doen.

De kopjes van Irnsum gingen hangen, trainer Johnny Nota moest iets doen, hij wisselde Anne-Bertus v.d. Meulen, in zijn plaats kwam Theo Terra. In de 38e minuut liep Cor Dijkstra tegen een gele kaart op, na een ongelukkige struikelpartij op een tegenspeler. Het betekent waarschijnlijk dat Cor de volgende drie wedstrijden geschorst is. Irnsum begon de laatste minuten van de eerste helft eindelijk wat feller te worden, het leverde behalve een gele kaart voor Bernard Dijkstra, geen resultaat op.

Na de rust had trainer Gerrit Wijbenga van Akkrum Marten Boonstra in het veld gebracht voor Tjerk v.d.Velde.
Na 5 minuten leek de wedstrijd over voor Irnsum: Auke v.d Meer liep door verdediging van Irnsum heen, die open huis hield, 3-0. Het bleef nog even tegenzitten voor Irnsum; Rogier Nugteren viel uit met wederom een blessure, Sjouke Pieter Visser viel voor hem in. Er is een spreekwoord dat luidt: als de nood het hoogst is, is de redding nabij.
Irnsum begon vanuit het niets ineens weer te voetballen. Cor Dijkstra dreef de lange bal naar de voorwaartsen en Akkrum stapte terug. Achterin ging Irnsum nu 1 op 1 spelen. Een lange bal zeilde ongehinderd door de verdediging van Akkrum en van dichtbij kon Theo Terra eindelijk uithalen: 3-1.

De felheid, die altijd zo kenmerkend is voor Irnsum, komt eindelijk boven. De spelers zwepen elkaar op, een vrije schop op het doel van Akkrum, na een wilde overtreding op Remco den Dulk, ging rakelings naast. Irnsum bleef drukken en Akkrum kwam de middellijn niet meer over.
Na de zoveelste hoekschop van Peter Hottinga kopt Bernard Dijkstra fraai in: 3-2.
Akkrum ging nog meer verdedigen, tegen een steeds beter spelend Irnsum. Peter Hottinga en Cor Dijkstra mikten hun schoten net naast het Akkrummer doel.
Tien minuten voor tijd kwam het mooiste doelpunt van de middag, een voorzet van links werd door Fokko Kooistra ineens ingeschoten: 3-3 ! Keeper Johan v.v.d.Sluis had de bal waarschijnlijk niet eens gezien.
In de blessuretijd drong Irnsum nog wel aan, maar het bleef bij dit gelijke spel, dat, gelet op de twee totaal verschillende wedstrijdhelften, een juiste afspiegeling was van de totale wedstrijd.

Irnsum houdt de kansen voor het bereiken van een van prijzen in de competitie in eigen hand, maar dan moet er wel a.s. zondag van Warga gewonnen worden.
Het wordt zondag 24 april toch een volle wedstrijddag op de gezellige accommodatie van Irnsum; het tweede elftal van Irnsum kan bij winst kampioen in de reserve 3e klas worden. Deze wedstrijd begint om 11.00 uur, en om 14.00 de topper tegen Warga. Na afloop wordt er een feestmiddag voor alle vrijwilligers van de V.V. Irnsum gehouden. We hopen dat de uitslag van beide wedstrijden ook reden geven voor feest.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen