VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 21 maart 2005 | door Redactie

0

Irnsum op tandvlees naar overwinning in derby.

Irnsum begon met aanvallend voetbal en drukte GAVC met de rug tegen de eigen verdedigingsmuur. In de derde minuut was het al raak; een vrije schop van Cor Dijkstra belandde met een ingestudeerde lob op het hoofd van de slim opgelopen Remco den Dulk en de bal verdween onhoudbaar in de rechter bovenhoek van het Grouwster doel: 1-0. Een doelpunt om in te lijsten.

Veel tijd om te feesten was er niet, want een paar minuten later krulde Bernard Dijkstra een corner in een keer via de paal in het verlaten doel: 2-0 voor Irnsum. Even daarvoor spatte een schot van Theo Terra op de vuisten van de Grouwster keeper uiteen.
Het leek na een kwartier al een gelopen race. Maar Irnsum verzuimde om door te drukken en GAVC begon met de moed der wanhoop op jacht naar de ”Anschlusstor”. Het moet gezegd worden dat het Grouwster offensief vooral gevoed werd door 2 Oud-Irnsummers Ino van der Berg en Fons van Steen.

Het spel van GAVC oogde steeds beter en dat resulteerde na ruim een kwartier met een vrije schop op de paal van het doel van Irnsum. Het leek af en toe wel op een schiettent voor het doel van Irnsum, maar de verdediging met Marcel Terra als aanjager bleef alle situaties de baas.
Na ruim een half uur wisselde trainer Elzinga Rutger Bouma voor Erik de Vries.
Dat leverde nog meer druk op het doel van Irnsum. Dirk Kooistra liep tegen een gele kaart op na een overtreding op Fons van Steen. Irnsum had steeds meer al af niet uitgelokte overtredingen nodig om GAVC af te stoppen. Af en toe lukte het Irnsum nog om met een lange bal de eenzame Cor Dijkstra te bereiken, zijn schot in de 38e minuut was net naast. Bij de volgende uitval van Irnsum raakte Cor Dijkstra met een zwaaiende arm zijn tegenstander en dat leverde hem een gele kaart op.
In de laatste minuut van de eerste helft brak Remco den Dulk in het centrum alleen door, niet zelfzuchtig gaf hij naar rechts af naar de vrijstaande Theo Terra, jammer genoeg lag de keeper van GAVC in de weg.

Na de thee werd het er in de tweede helft met het voetbal niet beter op. GAVC wilde wel, maar kon geen doeltreffende vuist maken, Irnsum vocht voor elke vierkante meter en verzuimde goed te voetballen. Irnsum raakte keer op keer meer geirriteerd door het lichamelijk en verbaal geweld van GAVC, soms lagen er meer spelers op de grond dan dat er overeind stonden, het was overuren draaien voor de verzorgers van GAVC en Irnsum.
Keeper Michel Schippers was attent op een perfect genomen vrije schop van GAVC, Remco den Dulk mikte na een doorloopbal net naast het Grouwster doel, maar GAVC bleef de gevaarlijkste ploeg. Trainer Johnny Nota wisselde Theo Terra, in zijn plaats kwam Sjoppie Visser.

Kort daarop verving Wim de Wit de moegestreden, maar onverzettelijk spelende Dirk Kooistra. Het moest bij Irnsum uit de laatste krachten komen, dat was duidelijk.
In de 60e minuut gebeurde het onvermijdelijke: GAVC scoorde door Fons van Steen met een kopbal uit een vrije schop: 2-1.
Het laatste kwartier was voor de Irnsummer aanhang een angstig verhaal. GAVC bleef drukken en dat leverde niet minder dan 10 hoekschoppen op. Alle hulde aan de achterhoede van Irnsum, die weliswaar met de rug tegen de muur, stand hield.
Scheidsrechter Achttien telde er niet minder dan tien minuten bij, voor Irnsum leek het wel tien uren, maar eindelijk blies hij af.
Uitgeput vielen de Irnsummer spelers in elkaars armen, de derby was gewonnen !


Bron: Foto’s Pier van der Heide
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen