VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 14 april 2003 | door Redactie

0

Irnsum overleeft in de ‘Hel van het noorden’

“De hel van het Noorden”. Bewoordingen van trainer Koos van Dijk over ervaringen uit het verleden bij wedstrijden van Irnsum bij DTD. Hij wilde er mee aangeven dat je heel diep moet gaan wil je daar de punten weghalen. Gisteren was het niet anders, al waren het nu voornamelijk de zenuwen die de spelers van Irnsum parten speelden.

Inderdaad zenuwen en veel spanning. Want er wordt toch al redelijk veel gesproken over het mogelijk behalen van het kampioenschap. Een aantal decennia is het Irnsum niet gelukt om kampioen te worden. Wel werd er een aantal maal gepromoveerd via de na-competitie, maar direct promoveren slaagde steeds maar niet. Nu is bijna het moment aangebroken dat het wel kan gaan lukken. Irnsum heeft het in eigen hand.

Met nog vier wedstrijden te gaan was DTD dus de eerste hindernis. De eerste helft liet een spelbeeld zien waarin de twee ploegen elkaar niet veel ontliepen. Irnsum zaaide soms onnodig onrust in de achterste lijn door de ballen te kort en te slap in te spelen. Ook liet men de centrale verdediger van DTD teveel aan de bal, waardoor deze naar hartelust kon strooien met zijn bekende handelsmerk: de lange bal.

Toch kreeg Irnsum de meeste doelrijpe kansen. Het was Dirk Kooistra die er één van maakte. Hij zag, zo als hij dat graag wil, de keeper voor het doel staan en aarzelde daarop geen moment. Via een mooie lob werd de grote doelman van DTD verschalkt. De 0-1 resulteerde voor Irnsum in nog wat meer ruimte achter de verdediging van DTD. Hier werd echter incidenteel gebruik van gemaakt. Toch profiteerde de oranjehemden nog een keer. Jeep Schreuder, nota bene speler van het vierde en vandaag startend in de basis, gleed goed door de geboden ruimte in en omspeelde met de knap aangespeelde bal de keeper: 0-2.

Een mooie oppepper en dus wat het zaak de hoofdjes koel te houden. DTD ging opportunistischer spelen en werd soms gevaarlijk via de lange bal, die af en toe door de verdediging van Irnsum niet goed werd ondervangen en/of weggewerkt. Ook enkele dode spelmomenten leken vervaarlijk. Toch moest Irnsum toezien dat uit een hoekschop de bal via verdediger Piter Siesling in eigen doel werd gewerkt. De 1-2 was tevens de ruststand.

De tweede helft kenmerkte zich door een optisch sterker spelend DTD. Echter de meeste kansen werden gecreëerd door Irnsum. De vele meters ruimte achter de verdediging van DTD werd tot de zestien goed benut, maar in de afwerking faalden de spitsen jammerlijk. Irnsum bood DTD daardoor nog steeds enige hoop op een punt. Via wederom lange ballen vanuit de verdediging en vanaf voorzetten vanaf de flanken trachtte men gevaar te stichten. Het leek allemaal gevaarlijk, maar behoudens een goed schot op de lat en een scrimmage net voor de doellijn is men niet tot doelrijpe kansen gekomen. Dit tot ongenoegen van een zeer labiel overkomend en schreeuwend ‘wit monster’ achter de goal van Irnsum.

Irnsum behaalde dus weer drie punten en is weer dichter bij het beoogde doel. Omdat Udiros weer punten verspeelde, heeft Irnsum in Oldeboorn nog één concurrent over. Irnsum heeft met nog drie wedstrijden te gaan vijf verliespunten minder. Paasmaandag komt Sparta ’59 (nog in de race voor de 2e periode) op bezoek in Irnsum. Valt dan de beslissing???
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen