VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 19 maart 2007 | door Redactie

0

Irnsum overwint spanning, hagel, wind en CAB.

Het veld in Irnsum had meer weg van een knollentuin dan van een behoorlijk bespeelbaar voetbalveld. De Gemeente Boarnsterhim mag zich dit zeker aanrekenen. Scheidsrechter Elsinga uit Leeuwarden vond het veld op bepaalde plekken maar zo zo , maar liet de wedstrijd wel doorgaan.
De wedstrijden van GAVC en Dronrijp waren afgelast, maar Irnsum-CAB ging door.
 
Het eerste kwartier van de wedstrijd was zeker voor CAB, de aanvallen waren  zeker niet ongevaarlijk, maar smoorden door de de vlagerige wind. Na 17 minuten de eerste aanval van Irnsum via Marcel Terra, keeper Gert Jan Lammers kon eenvoudig redden. Dezelfde Marcel Terra  raakte, na een vrije schop van Martin Hiemstra de lat. Rogier Nugteren, met 12 goals achter zijn naam, schoot de bal 1 minuut later net naast het doel van CAB.
In de 28e minuut kopt Cor Dijkstra net naast het doel na een corner.
De kansen kwamen er voor de aanvallend ingestelde ploeg van Dick Schambach, maar het leek of de spanning in de benen van de voorwaartsen van Irnsum geslopen was.
Keeper Lammers speelde nonchalant de bal uit en Marcel Terra kon hiervan profiteren, zijn schuiver belandde echter net naast het doel van CAB.
In de 35e minuut werd er eindelijk gescoord: Martin Hiemstra schoof de bal na een afgeslagen aanval, via een woud van benen in de uiterste hoek: 1-0.
In de 36e minuut was het good, maar gelukkig nog bij lange na niet old, Marcel Terra, hij slalomde via 3 tegenstanders door de verdediging van CAB en scoorde beheerst: 2-0.
Tot de rust bleef het spel bij windvlagen op het middenveld en hier ging het gelijk op, zodat de thee een welkome onderbreking was.
De eerste 10 minuten na rust waren voor Irnsum, Theo Terra kopte net over en Rogier Nugteren schoot net naast.
Na een half uur spelen kreeg CAB een vrije schop, net ter hoogte van het strafschopgebied. Edwin v.d. Schaaf schiet de bal via een hoofd van een Irsumer verdediger in het doel:1-2.
Het antwoord van Irnsum belandde via Theo Terra op de lat
De volgende vrije trap van CAB belandde op de paal en de terug springende bal belandde voor de voeten van Pier Boersma en hij haalde verwoestend uit: 2-2.
De weersomstandigheden werden steeds slechter, een striemende hagelbui geselde de talrijke toeschouwers en de 22 spelers en scheidsrechter.
De spelers hadden hier duidelijk moeite mee en speelde meer tegen de weersomstandigheden dan tegen elkaar.
Op het moment dat het hondstrouwe publiek van Irnsum het zoveelste gelijkspel tegen CAB zagen, was het weer Marcel Terra, die een lange voorzet achterwaarts koppend op waarde schatte: 3-2 !
In de volgende hagelbui hield Irnsum met behulp van een uitstekend keepende Johan de Jong stand. Het bleef bij 3-2. Na zo veel seizoenen eindelijk een thuisoverwinning tegen CAB. En drie punten, in een weekend, waar Friesland gelijk speelde en GAVC afgelast werd.
Het bleef nog lang erg gezellig in de kantine van de v.v. Irnsum.    
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen